Per l'Europa Social, de l'Ocupació i la Ciutadania

Maria Recuero

Secretària general d'USOC

María Recuero

La Unió Sindical Obrera de Catalunya vol emmarcar aquest Primer de Maig dins del context polític, econòmic i social de la Unió Europea, sense deixar de banda la seva concreció en el context de Catalunya. Ho volem fer d'aquesta manera donat que les polítiques econòmiques aplicades al conjunt de l'Estat i també de Catalunya emanen de la pròpia Comissió europea i del Banc Central Europeu.

Aquest any 2014, la celebració del Dia Internacional del Treball coincideix amb la precampanya electoral de les eleccions al Parlament Europeu. Serà, doncs, un bon moment perquè les classes treballadores de Catalunya expressin el seu malestar per les polítiques d'austeritat , per una banda, i a l'hora de priorització de rescat de les entitats bancàries amb diners públics. En aquests últims anys han passat per davant el capital sobre les persones. La ciutadania de Catalunya hauria de prendre nota de la situació en la qual ens han deixat l'aplicació de les polítiques d'austeritat implementades en aquests últims anys sense, al mateix temps, desenvolupar polítiques econòmiques que afavoreixin el creixement.

Han reformat el mercat laboral trencant tot equilibri en la negociació col·lectiva, fins a gairebé eliminar-la. La reforma laboral del 2012, no han servit per moderar la destrucció d'ocupació, sinó tot el contrari, com nosaltres hem anat denunciant. La pròpia enquesta de població activa d'aquest mes de març contradiu les declaracions oficials dels governs.

Per això, la USOC, juntament amb la Confederació Europea de Sindicats, reivindiquem el canvi de rumb per a Europa amb polítiques que promoguin un canvi de model productiu, amb un pla d'inversions que generi ocupació de qualitat i amb la defensa del Model Social Europeu.

La USOC, com a tercera força sindical de Catalunya se seguirà oposant a unes polítiques antisocials que només han generat més pobresa, empitjorat les condicions laborals, reduït la qualitat dels serveis públics i incrementat les diferències socials.

María Recuero
Presidenta C. Gestora USOC

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH