Els contribuents podran sol·licitar l'esborrany d'IRPF a partir del dimarts

|

Títol de la imatge

La declaració es podrà presentar entre el 23 d'abril i el 30 de juny de 2014 per via telemàtica.

L'Agència Estatal d'Administració Tributària posarà a la disposició dels contribuents l'esborrany o les dades fiscals de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) des del dimarts 1 d'abril d'aquest any a través de la seva seu electrònica, a la qual es pot accedir a través del portal de l'Agència en internet (www.agenciatributaria.es).

Per obtenir el nombre de referència que els permeti accedir al seu esborrany o dades fiscals, hauran de comunicar el seu nombre d'identificació fiscal, l'import de la casella 620 de la declaració de l'any 2012 i el nombre de mòbil en el qual desitgen rebre per SMS el nombre de referència.

Com a novetat, els contribuents a més de poder presentar la declaració usant la seva signatura electrònica avançada, podran utilitzar també un nou sistema de signatura amb clau d'accés en un registre previ com a usuari, que els servirà tant per accedir directament al seu esborrany o dades fiscals a través de la pàgina web com per pagar si la declaració els surt a ingressar.

A més, l'Agència Tributària remetrà per correu ordinari l'esborrany o dades fiscals als contribuents que haguessin sol·licitat expressament l'enviament per correu a la declaració de l'any anterior, sempre que no s'haguessin obtingut amb anterioritat per qualsevol dels mitjans telemàtics anteriors.

La declaració de la renda de l'any 2013 es podrà presentar entre el 23 d'abril i el 30 de juny de 2014 si es presenta per via electrònica, tots dos dies inclosos. Si s'efectua per qualsevol altre mitjà es podrà presentar entre el dia 5 de maig i el 30 de juny.

El termini de presentació de les declaracions de l'Impost de Patrimoni serà el comprès entre el 23 d'abril i el 30 de juny de 2014 sense perjudici del termini específicament establert per a la domiciliació bancària del pagament dels deutes tributaris.

Quant als obligats a declarar, es manté en 22.000 euros els rendiments íntegres dels contribuents que no estan obligats a presentar la declaració de la renda quan procedeixin d'un només pagador (si tenen més d'un pagador la suma de les quantitats percebudes del segon i restants no pot superar els 1.500 euros), i en 11.200 euros la renda màxima anual que eximeix d'aquesta obligació als contribuents que tenen més d'un pagador i sempre que la suma del segon o dels restants pagadors sigui superior a 1.500 euros.

Sí estan obligats a declarar aquells contribuents que encara tenint rendes del treball inferiors als 22.000 euros anuals, s'hagin aplicat deduccions per inversió en habitatge, per compte estalvio-empresa, per doble imposició internacional, així com reduccions a la base imposable per aportacions a plans de pensions, a mutualitats de previsió social, a plans de previsió assegurats o a patrimonis protegits de les persones amb discapacitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH