El nou director de Càrites: "No podem tancar els ulls davant qui no té per menjar"

|

Títol de la imatge

El nou director nacional de Càrites i bisbe de Sigüenza-Guadalajara, Atilano Rodríguez, creu que especialment en aquests moments, des d'organitzacions com Càrites "no podem tancar els ulls davant el germà que no té per menjar", però tampoc davant el qual viu sol o aquell que no troba sentit a la vida.

En una entrevista a Europa Press després de ser nomenat bisbe responsable de Càrites Nacional amb la renovació de càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola, Rodríguez ha defensat la missió "caritativa" d'aquesta organització de l'Església "abans de res tipus de necessitats, no només les materials".

Per això, ha incidit que cal "mirar", no únicament a aquells que precisen béns materials sinó "tantes altres necessitats com avui té plantejades la nostra societat", en referència a malalts, immigrants, transeünts, o aquells que se senten sols.

En aquest aspecte ha incideixo que hi ha moltes realitats socials en les quals es precisa de l'ajuda de Càrites, "la missió de la qual ha de ser també la d'expressar i demostrar l'amor de Jesucrist als germans, especialment als més necessitats". "És la labor de l'Església, i aquesta és l'atenció als necessitats", ha assenyalat Rodríguez, per qui aquesta tasca va molt unida a l'atenció evangelizadora.

Monsenyor Atilano Rodríguez prefereix esperar a mantenir un contacte més directe amb els diferents delegats de Càrites de les diferents diòcesis i amb l'Assemblea General a nivell central per poder parlar amb més profunditat de com va a enfocar la seva actual responsabilitat.

Quant a la diòcesi, ha assenyalat que es donen unes línies determinades d'acció, plantejaments i criteris generals que han de tenir-se molt presents en totes elles.

En tot cas, per al bisbe de Càrites en aquesta nova etapa la seva missió serà "una labor d'impuls o d'animació però també de reflexió" per plantejar aquells aspectes que en el futur poden ser prioritaris a l'hora d'enfocar l'activitat d'aquesta organització de l'Església.

El que si té molt clar Monsenyor Rodríguez és que per planificar per on han d'anar i en quins aspectes van a centrar la seva labor tant central com des de les diferents diòcesis, "sempre serà comptant amb els altres".

El bisbe de Sigüenza-Guadalajara, va néixer en Trascastro, poble de la parròquia de Leitariegos, concejo de Cangas de Narcea, Astúries, el 25 d'octubre de 1946, i succeeix en el càrrec a Alfonso Milián Sorribas, bisbe de Barbastro.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH