La primavera ha fet embogir als Déus?

Carmen P .Flores

Carmen P. Flores

Aquesta setmana, que estem esgotant, va començar amb unes declaracions del portaveu socialista, Maurici Lucena , que a preguntes dels periodistes, sobre el suport que els sindicats UGT i CCOO donen a la consulta sobiranista va contestar que li "sorprenia que els dirigents sindicals catalans al final acaben apareixent en els mitjans de comunicació només pel seu suport incondicional al dret a decidir" .

Aquesta setmana, que estem esgotant, va començar amb unes declaracions del portaveu socialista, Maurici Lucena, que a preguntes dels periodistes, sobre el suport que els sindicats UGT i CCOO donen a la consulta sobiranista va contestar que li "sorprenia que els dirigents sindicals catalans al final acaben apareixent en els mitjans de comunicació només pel seu suport incondicional al dret a decidir". Al pobre li han plogut les crítiques des del seu propi partit, començant per Laia Bonet , que per cert treballa en la UGT de Catalunya i haurà de donar suport al "cap" Álvarez, que no li haurà agradat ni un pèl el que s'ha dit pel portaveu socialista. També al bo de Collboni, en el seu blog li ha molestat el comentari i parla de la llibertat dels sindicats per decidir i fer el que vulguin. Però recordem també que el candidat a les primàries de Barcelona també està vinculat a la UGT i sempre ha comptat amb el suport de Pepe Álvarez, qui en els últims anys ha donat un gir "independentista" a l'ex sindicat socialista. ERC i CDC tenen molt poder en el mateix i són els que en aquest moment porten les regnes del mateix.

Hi ha un desconcert generalitzat per aquest gir que ha donat UGT en aquest sentit a Catalunya, i les aigües caminen revoltes, no solament entre els militants, sinó entre dirigents que no s'atreveixen, de moment, ha parlar perquè si ho fan, no surten mai més a la foto. Més d'un està fins al capdamunt de tant "Dret a decidir" camuflat, però que en realitat el que busca és la independència de Catalunya.

CCOO que no ha canviat de company de viatge, segueix la línia d'Iniciativa, és a dir, la del dret a decidir , però també té la seva bona dosi de descontentaments interns perquè més d'un se sent desubicado i fora d'òrbita.

I a mig termini es veuran els resultats és un tema sindical?. Creo sincerament que no, i en aquests moments de crisis , de tancament d'empreses , ETS i baixades de salaris, els sindicats tenen treballat suficient on entretenir-se i lluitar pels treballadors i denunciar la situació de penúria en el qual viuen molts d'ells.

Però si no volen brou prenguin tres tasses perquè el dilluns els dos sindicats, UGT i CCOO, realitzaran un acte amb Ómnium Cultural, i la seva màxima exponent l'ex comunista reconvertida a independentista, Muriel Casal, a la modesta seu de 800 metres d'Ómnium Seu de propietat?.

La setmana no s'ha quedat solament en això, sinó que existeix una circular recentment emesa pel Consell Escolar de Catalunya en la qual insta a pares i a docents a promoure el "suport" al "dret a decidir", això és, al referèndum per a la independència de Catalunya. . Alguna cosa així com el que va fer Tv3 al programa per a "nens" que aquests demanaven la independència. Tot molt espontaneo, trasparente i gens interessat.

Però el que m'ha produït un somriure és el pacte de Mas amb Carretero per col·laborar estretament; en les europees? i amb Carretero en les llistes?. No cal oblidar que el que més li agrada a l'il·lustre doctor, segons comenten en el seu entorn "és la pela" i a Europa paguen bé... Però que presencia tenen Reagrupament en les institucions? . Com diuen els nens zero patatero. Ni alcaldes, ni regidors, ni parlamentaris. Però hi ha determinats mitjans del règim que donen cobertura a aquests temes.

Acabo amb una frase de Tagore, Rabindranath: que diu "Que fàcil és empènyer a la gent... Però que difícil guiar-la. "

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH