Atacar Catalunya, el full de ruta constant del govern del PP

Marta Llorens

El PP no afluixa en la seva particular creuada contra el govern de la Generalitat de Catalunya i en la seva política recentralitzadora. L'últim atac de l'executiu per tal de laminar les nostres competències és la seva proposta de reforma fiscal.

El PP no afluixa en la seva particular creuada contra el govern de la Generalitat de Catalunya i en la seva política recentralitzadora. L'últim atac de l'executiu per tal de laminar les nostres competències és la seva proposta de reforma fiscal. El rebutgem categòricament perquè pretén ser un nou element recentralitzador que lamini les competències de Catalunya i de la resta de comunitats autònomes en matèria fiscal. És un nou atac a les nostres institucions que dóna la raó a tots els catalans, tips del maltractament constant del govern de l'Estat espanyol.

La política fiscal del PP ha perjudicat greument les economies familiars ja que ha estat el govern que més ha incrementat la pressió fiscal en el període democràtic actual. Unió Democràtica considera que la reforma fiscal hauria de protegir les classes mitjanes i les famílies, que s'han vist doblement penalitzades per la crisi econòmica i també per una fiscalitat en molts moments exagerada. Però alhora veiem amb molta preocupació la voluntat del govern del PP d'aprofitar la reforma fiscal per limitar la capacitat de les comunitats autònomes de disposar dels seus propis instruments fiscals. El PP sap perfectament que sense autonomia financera no hi ha autogovern, i precisament això és el que persegueix.

És un atac constant contra el govern de Catalunya. L'executiu espanyol ho ha fet amb la llei Wert, amb la llei d'unitat de mercat i amb moltes altres i ara ho torna a fer amb la reforma fiscal. Vol laminar les nostres competències perquè a hores d'ara queda clar que allò que molesta el PP és la voluntat de Catalunya de governar-se amb màxima autonomia.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH