La crisi afecta el nombre de dones que se sotmeten a cirurgia estètica però no als homes

|

Títol de la imatge

La crisi no ha afectat al nombre d'homes que se sotmeten a cirurgies estètiques però sí al nombre de dones, segons ha informat la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica, qui ha comentat que la major part dels homes se sotmeten a liposucciones.

En concret, i igual que abans de la crisi, entorn del 12 per cent de les operacions de cirurgia estètica a Espanya corresponen actualment a pacients masculins, a els qui, no obstant això, les dificultats econòmiques no els han fet variar les seves preferències a l'hora de sotmetre's a una intervenció.

Per contra, les dones, que suposen el 88 per cent restant, sí han anat donant major prioritat, en els últims anys, a intervencions de les denominades 'menors', és a dir, les que comporten cirurgies menys invasives, requereixen de menys temps de postoperatorio i, lògicament, tenen un cost inferior.

"Les dones sempre han recorregut més que els homes a la cirurgia estètica, però, en temps de crisi, ells s'estan mostrant menys proclius a renunciar per motius econòmics a la intervenció que desitgen o necessiten. En altres paraules, és probable que una pacient que vulgui un augment de mames ho ajorni a l'espera de millor ocasió i opti, mentre, per un petit retoc, com la correcció d'unes arrugues, però és improbable que un home que vulgui una liposucción deixi de fer-la-hi o la substitueixi per una altra intervenció", ha comentat el president de SECPRE, Miguel Chamosa.

En aquest sentit, l'expert ha informat que els homes solen sotmetre's a liposucciones en aquelles zones en les quals els acúmulos grassos es mostren "més rebels" a a el dietes i l'exercici físic com, per exemple, l'abdomen i els flancs.
Així mateix, la sobrealimentació, unida a components hereditaris, també està darrere del recurs de molts homes a la liposucción per a l'eliminació de greix sota el mentó, la denominada 'papada'. A més, se sotmeten a aquesta tècnica els homes amb sobrepès en les mames del qual s'ha produït una acumulació de greix, coneguda com pseudoginecomastia per tenir únicament un component estètic i per oposició a la ginecomàstia veritable.

Ara bé, encara que un de cada quatre homes espanyols que recorre a la cirurgia estètica ho fa a la recerca d'una liposucción, la intervenció més demandada, per gairebé el 60 per cent dels pacients, és la de cirurgia facial i, dins d'ella, la de parpelles i la de nas.

La primera, cridada blefaroplastia, és un procediment per extreure el greix i l'excés de pell i múscul de les parpelles. Realitzada habitualment amb anestèsia local, pot corregir la caiguda de les parpelles superiors i les borses dels inferiors, característiques que envelleixen al pacient, li donen un aspecte cansat i, en alguns casos, interfereixen en la seva visió.

Majoritàriament, en una blefaroplastia, les incisions es practiquen en les línies naturals de les parpelles superiors i sota les pestanyes en els inferiors, estenent-se en ocasions cap a les potes de gall. En pacients joves en els quals només hi ha excés de greix, no de pell i múscul, es pot realitzar una blefaroplastia transconjuntival de les parpelles inferiors, de manera que la incisió es practica a l'interior de la parpella inferior sense deixar cicatriu visible.

Finalment, els homes demanden, com les dones, intervencions de cirurgia del nas per motius estètics, encara que també solen fer-ho per problemes d'una altra índole com a traumatismes o insuficiències respiratòries.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH