Catalunya podrà endeutar-se 2.200 milions de més al marge del FLA

|

Catalunya podrà endeutar-se 2.200 milions de més

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres a Catalunya a realitzar operacions d'endeutament a llarg termini per un import màxim de 2.268,94 milions d'euros per cobrir les amortitzacions previstes en l'exercici 2014 que no finança el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), és a dir, per cobrir préstecs bancaris no inclosos en aquest mecanisme.

Així mateix, ha aprovat altres dos acords mitjançant els quals s'autoritza a les comunitats autònomes d'Andalusia i Castella-la Manxa a realitzar operacions d'endeutament a llarg termini per un import màxim 761,92 milions d'euros i 326,51 milions, respectivament.

El Govern precisa que les operacions autoritzades fins a aquests imports no suposaran un augment de l'endeutament al final de l'exercici i només podran emparar operacions formalitzades fins al 31 de desembre de 2014.

Aquestes tres comunitats autònomes hauran de supeditar les operacions d'endeutament que formalitzin en execució d'aquesta autorització, al compliment dels objectius de deute públic que van ser fixats per acord del Consell de Ministres del 30 d'agost de 2013, per al període 2014-2016.

Les condicions de les operacions a formalitzar per les esmentades comunitats autònomes hauran d'atenir-se a més a l'establert en la normativa aplicable a les comunitats autònomes acolliments al FLA.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH