La fiscal no veu delicte contra la intimitat en la difusió dels correus del Duc

|

Urdangarin

La Fiscalia ha demanat desestimar la demanda d'Iñaki Urdangarin contra la seva exsoci en l'Institut Nóos Diego Torres i diversos mitjans de comunicació per la difusió del contingut de correus personals en els quals s'exposava una suposada infidelitat en considerar que no vulnera la seva intimitat perquè es van escriure des d'un ordinador de l'Institut Noós al que tenien accés moltes persones, era un cas d'interès públic, no queda acreditat que els filtrés Torres i ni quin perjudici va sofrir el demandant.

La Fiscalia ha demanat desestimar la demanda d'Iñaki Urdangarin contra la seva exsocio en l'Institut Nóos Diego Torres i diversos mitjans de comunicació per la difusió del contingut de correus personals en els quals s'exposava una suposada infidelitat en considerar que no vulnera la seva intimitat perquè es van escriure des d'un ordinador de l'Institut Noós al que tenien accés moltes persones, era un cas d'interès públic, no queda acreditat que els filtrés Torres i ni quin perjudici va sofrir el demandant.

Segons la fiscal, a aquest ordinador tenien accés un nombre ingent de persones, i "en utilitzar un ordinador de l'empresa no hi havia expectativa de privadesa" perquè tenien accés els treballadors de Nóos, el CNI, la Policia després de l'operació policial Pitiüsa, l'hacker Matías Bevilacqua i uns altres.

En el judici d'aquest dilluns en el Jutjat de Primera Instància 46 de Barcelona, al que no han assistit ni Urdangarin ni Torres, l'advocat del Duc, Mario Pascual Vives, ha defensat el caràcter "indubtablement privat i íntim" dels correus i que no és consentiment que els enviés des d'un ordinador de l'empresa perquè això no implica un permís a tercers, a més de ressaltar que el seu client no ocupa cap càrrec públic. No obstant això, tant la fiscal com els representants legals dels cinc mitjans demandats han rebatut aquest argument perquè consideren que és un personatge d'interès públic malgrat que no ocupi cap càrrec i, segons la fiscal, "és total l'interès que li dediquen els mitjans", a més que aquestes notícies es van publicar en una època on surten informacions sobre un cas judicial de rellevància.

Més lluny ha anat l'advocat de Torres, Manuel González Peeters, que ha enlletgit a Urdangarin que no hagi renunciat a les seves prebendes i segueixi cobrant de l'erari públic.

La fiscal ha argumentat que el dret a la intimitat va lligat a la font de la notícia i de moment "no se sap l'origen de les fonts", encara que sí admet que no va haver-hi consentiment per difondre'ls per part del Duc. També ha ressaltat que, malgrat que la demanda és plenament vàlida, part d'un error de base en afirmar que els correus els va difondre Torres, perquè aquesta afirmació no queda provada, i Peeters ha dit directament que era "mentida" i que Urdangarin no va escriure aquests correus al seu client si no a tercers.

En el seu al·legat, l'advocat de Torres ha negat tenir aquests correus i haver-los filtrat, i ha assegurat que tots els correus que ha aportat a la causa que instrueix el jutge de Palma José Castro sobre les presumptes irregularitats del cas Nóos guarden relació amb el cas. De fet, ha defensat que els correus que ha remès al jutjat que al·ludeixen o que van dirigits a la Infanta Cristina estan plenament justificats perquè "resulta que d'aquests correus es desprèn que Cristina estava assabentada fins a les trancas perquè tot se li comunicava". També s'ha referit a la seva declaració com imputada el 8 de febrer en la qual va demostrar tenir, al seu judici, memòria selectiva "que depèn de l'estat neurològic en funció de tenir garantit el plat de menjar".

Els advocats dels cinc mitjans querellats han lamentat que solament se'ls hagi demandat a ells quan nombrosos mitjans de comunicació s'han fet ressò dels correus i ho han considerat "arbitrari". Consideren que Urdangarin es va valer d'alguns treballs periodístics per demanar unes mesures cautelarísimas i impedir informar, i han defensat l'interès de la informació perquè concerneix a la Casa Real i al comportament del Duc, ja que va poder ser-li infidel a la Infanta. Els lletrats han esgrimit que es tracta d'una persona famosa i que quan una notícia interessa a l'opinió pública "la intimitat queda diluïda" i han considerat que Urdangarin ha tractat de posar-los una mordassa. En aquest sentit, han defensat: "El que causa dany és cometre infidelitats i no que es parlin d'elles".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH