La reforma laboral va augmentar la bretxa salarial en 666,79 euros

|

Títol de la imatge

La reforma laboral va fer augmentar la bretxa salarial entre homes i dones en 666,79 euros entre 2010 i 2011, fins a situar-se en els 7.225,67 euros anuals bruts de diferència entre el que cobren homes i dones .

Aquesta és una de les conclusions d'un estudi realitzat per CCOO , que posa en relleu que, mentre la diferència salarial entre gèneres va ser baixant des dels 7.439,86 euros de 2004 i fins als 6.558,88 de 2010, entre 2010 i 2011 va tornar a pujar . En l'informe 'Situació de les dones a Catalunya 2014 ', el sindicat també posa de manifest que el 25 % de les dones treballen a temps parcial , enfront d'un 8% dels homes.

L'informe de CCOO sobre la situació de la dona a Catalunya constata que el 25 % de les dones contractades en 2013 " estan emprades a temps parcial" , enfront del 8 % dels homes ocupats , segons les dades de l'Enquesta de Població Activa . El sindicat atribueix aquesta situació a la conciliació de la vida laboral amb la familiar i assegura que " el principal motiu pel qual les dones tenen un contracte a temps parcial és perquè no els ofereixen un de temps complet " .

L'informe també evidencia la segregació ocupacional que hi ha per sectors , de manera que l'agricultura , la indústria o la construcció segueixen sent activitats on predominen els homes. En canvi , les dones són majoria en sectors com l'educació, la sanitat o els serveis domèstics .

D'altra banda , el document també esmenta la diferència de les persones beneficiàries de pensions no contributives . De les persones que cobren la pensió de jubilació , només un 36,08% són dones i reben una prestació de 645 euros mensuals ( segons dades de 2012 ) .

El sindicat proposa apostar per un model social i econòmic que enforteixi els serveis públics i que eviti " fer un pas enrere " en els drets aconseguits. A més, demana enfortir les polítiques d'igualtat de la dona al món laboral i promoure polítiques actives d'ocupació que permetin compatibilitzar la vida personal , laboral i social sense haver de fer renúncies .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH