Espanya, Mèxic, Perú i Argentina, a favor de la igualtat laboral

|

Títol de la imatge

Aquest dissabte, dia 8 de març, se celebra el Dia internacional de la dona. Est és un bon moment per analitzar en quin estat es troben els drets i oportunitats laborals que tenen les dones. Segons l'últim informe elaborat per la UGT, elles han de treballar 84 dies més a l'any per aconseguir el mateix nivell salarial que els homes; d'aquesta forma veiem que encara existeix una important desigualtat en l'entorn laboral.

Malgrat aquest fet, La Comunitat Laboral Trabajando.com-Universia ha volgut conèixer l'opinió dels seus usuaris sobre el seu acord o desacord en què les dones tinguin la mateixa situació en el treball. Segons els resultats obtinguts entre les 8.000 persones enquestades a Argentina, Espanya, Mèxic i Perú, el 90% està d'acord amb la igualtat de gènere.

Així, s'ha sol·licitat l'opinió de les dones (4.195) per conèixer si se senten igual de valorades que els homes en el seu treball, a Mèxic un 57% i a Perú un 55% va dir que sí, mentre que a Argentina va ser un 50% i només a Espanya un 41%. Percentatges bastant alts si es considera que la participació de la dona al mercat laboral encara no aconsegueix el 50%.

Als quatre països enquestats el 80% va contestar que sí, destacant Perú amb el percentatge més alt, on un 88% de les dones sent que al seu país es discrimina al sexe femení.

A l'hora de conèixer de quina manera es discrimina a les dones en el treball, a Argentina l'opció més votada amb un 35% va ser que existeixen ofertes laborals exclusives per a homes, a Espanya amb un 46% els baixos salaris que reben elles, a Mèxic, pro la seva part, les opcions més votades van ser l'existència de poques dones en càrrecs directius i salaris baixos amb un 31%, respectivament. A Perú, també es va triar preferentment l'opció de les poques dones en càrrecs directius amb un 40%.

Al mateix temps, la incorporació de les dones al mercat laboral ha posat al descobert l'existència d'una infravaloració de les labors domèstiques i la percepció que elles han d'assumir la cura familiar i de la llar, la qual cosa les obliga a realitzar al mateix temps treballo remunerat i no-remunerat.
Quan se'ls va preguntar si havien sofert discriminació en el treball, a Argentina i Espanya es van presentar les xifres més altes, amb un 56% i 54% respectivament.

Javier Caparrós, director general de Trabajando.com Espanya, assenyala: "Malgrat que la dona cada vegada guanya més terrè al món laboral, encara existeixen certs sectors on la seva presència és pràcticament inexistent; a més moltes vegades els llocs més alts queden exclusivament reservats als homes".

Caparrós agrega: "Encara que les xifres de participació laboral femenina han augmentat, el tipus de treball que ocupa la dona se centra en ocupacions de menor qualificació i remuneració. Per això, no n'hi ha prou amb donar treball, sinó que les oportunitats han de ser les mateixes per a tots dos, i les companyies tenen l'obligació que les seves vacants siguin accessibles a tots, independentment del seu sexe".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH