Metges de Catalunya recela del nou ens que gestionarà la sanitat pública a Lleida

|

Metges de Catalunya

El sindicat Metges de Catalunya tem que la reestructuració impliqui una pèrdua de llocs de treball i de serveis assistencials. En aquest sentit manifesta la seva preocupació perquè el nou ens que gestionarà els recursos assistencials de titularitat pública de Lleida comporti una retallada de llocs de treball i de serveis "imprescindibles per a una atenció sanitària de qualitat" , així com una pèrdua de transparència en els processos de contractació .

El sindicat adverteix del perill que la reestructuració que ha encarregat el Govern al Servei Català de la Salut (CatSalut) per unificar tota la sanitat pública de Ponent acabi afectant laboralment els 4.000 professionals que agruparà el nou organisme, ja que tem que la Generalitat "aprofiti la fusió per reduir la despesa, retallant plantilles i guàrdies, i suprimint drets adquirits d'antiguitat i de carrera professional".

A més, alerta que la laboralització dels nous contractes pot posar en dubte la transparència dels processos de selecció de personal, en el cas que el nou ens anteposi la "valoració subjectiva" de la competència professional als fonaments clàssics de la contractació pública basats en els principis d'"igualtat, mèrit, capacitat i publicitat".

Respecte a la coexistència de professionals amb diferents règims de contractació (personal funcionari, estatutari i laboral) al si del nou organisme, MC creu que s'han d'"homogeneïtzar" les condicions laborals dels treballadors, "independentment de quina sigui la seva empresa de procedència", i proposa establir un "conveni mèdic" per als facultatius que reconegui la seva especificitat.

El sindicat considera un "error" crear una nova entitat per fusionar els recursos sanitaris públics de Lleida, "en lloc de simplificar estructures i integrar aquests serveis de salut a l'ICS". En aquest sentit, apunta que la sanitat catalana ja té actualment set empreses públiques i es mostra convençut que la proliferació de nous ens "només respon, d'una banda, a la facilitat de col·locar càrrecs a dit i, de l'altra, a la possibilitat d'eludir els mecanismes de control administratius de la despesa pública".

Finalment, el sindicat censura l'actuació del Govern per haver endegat aquest procés "sense obrir un diàleg previ amb els professionals i els seus representants sindicals".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH