Alaya indagarà "què va poder conèixer" el Parlament andalús sobre els ERO

|

Jutge Alaya

La jutge que investiga el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) irregulars ha dictat un acte en el qual ordena als perits de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat que informin sobre "què va poder conèixer" la Comissió d'Economia i Hisenda del Parlament andalús --actual Comissió d'Hisenda i Administració Pública-- "sobre les irregularitats que s'estaven produint en la concessió de subvencions sociolaborals al marge de la Intervenció General".

En un acte notificat a les parts personades, la jutge Mercedes Alaya atén d'aquesta manera la sol·licitud plantejada per l'advocat de l'exdirector general de l'agència IDEA Jacinto Cañete i dóna trasllat tant d'aquest escrit com dels documents aportats al costat del mateix als perits de la Intervenció General de l'Estat. Així, la jutge trasllada tant l'escrit com els documents als perits "a fi que informin" sobre "què va poder fer" aquesta Comissió "per posar de manifest l'ús per la Conselleria d'Ocupació de les transferències de finançament a IFA/IDEA per al pagament de subvencions sociolaborals".

En aquest sentit, la magistrada atén la petició realitzada per l'advocat de l'exdirector general d'IDEA Jacinto Cañete i reclama a la Junta que aportació, "com més aviat millor i en un termini no superior a cinc dies", els diaris de sessions del Parlament de la sessió plenària en la qual s'aprovin els pressupostos anuals entre 2001 i 2010, i els diaris de sessions de la Comissió d'Economia i Hisenda en aquest mateix marc temporal.

Així mateix, sol·licita de la Junta d'Andalusia la "acreditació" que la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública "hagi remès al Parlament, amb la periodicitat trimestral que exigeixen les diferents lleis de pressupostos, els expedients de modificacions pressupostàries del programa 31.L de la Conselleria d'Ocupació, des de l'any 2000 fins a l'actualitat".

La jutge, no obstant això, denega la resta de les proves sol·licitades per l'exalto càrrec d'IDEA en entendre que "el veritablement operatiu en aquesta matèria és que en els diaris de sessions de la comissió parlamentària s'hagi abordat alguna qüestió relacionada amb les transferències de finançament del programa 31.L de la Conselleria d'Ocupació".

Afegeix que, una vegada rebuda la documentació sol·licitada, es donarà trasllat de la mateixa als perits de la Intervenció General de l'Estat al costat de la documentació aportada pel propi exalto càrrec i dos DVD amb informació lliurats per la Junta d'Andalusia en compliment d'un acte dictat el passat 20 de febrer.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH