El conseller Boi vol blindar els sous de més 50 directius de Sanitat

|

Boi Ruiz

El CatSalut responsable de la sanitat pública catalana, vol blindar el sou dels seus alts càrrecs enfront de les retallades, convertint la part variable del seu sou en fixa. Amb aquesta subtil maniobra la Generalitat, a través dels seus conseller Boi Ruiz, vol burlar la normativa que impedeix als treballadors del sector públic cobrar complements variables vinculats a la productivitat o similars articulada en la Llei de Pressupostos de 2012 per contenir la despesa. Amb aquesta mesura més de 50 alts directius de la sanitat pública es beneficiarian d'aquesta maniobra.

 

Així ho explica aquest dimecres El País que ha accedio a un document intern del Departament de Salut. En ell s'explica que la part variable suposava fins al 10% o el 15% dels sous que aquests directius cobraven fins a 2012, en funció de si eren comandaments ordinaris o superiors. El pla previst ara és reduir la part variable a solament el 3% del total del sou per als primers i el 5% per als segons. La resta passaria a ser un complement fix i es cobraria de nou. Aquest ardid legal permetria als directius recuperar bona part de la retallada soferta fa un any, i les actes de les reunions. El CatSalut tenia l'any passat 480 empleats.

El director del CatSalut, Josep Maria Padrosa, que no estaria inclòs entre els directius afectats va comunicar el contingut d'aquest document en una reunió interna el passat dia 22 d'octubre. Afirmant en ella que aquests directius habian sofert una "doble retallada", en referència a la pèrdua d'aquest complement i al tijeretazo que afecta a tots els empleats de la Generalitat. Els treballadors del sector públic han vist retallats en els últims anys els seus sous un 5% i prop d'un 7% addicional en perdre una paga extra des de 2012, per les retallades aplicades en la Generalitat. A més, tenen el salari congelat des de fa quatre anys.

En l'esborrany en el qual el CatSalut esbossa el pla, l'adreça reconeix que el context actual és de "contenció de la despesa", però a continuació anuncia la mesura que suposarà de facto una pujada salarial als seus alts càrrecs. Encara que els sous de tots els alts càrrecs no són públics però sembla ser que oscil·len entre els 50.000 i els 80.000 euros anuals.

Llegir notícia del Pais

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH