Les notícies es llegeixen en Facebook "per casualitat", segons estudi de Pew Research Center

|

Facebook

Els usuaris de Facebook no van a la xarxa social buscant notícies d'actualitat, ho fan principalment per saber què fan els seus amics i coneguts, i si llegeixen notícies, ho fan "per casualitat", segons una de les principals conclusions d'un estudi dut a terme pel Pew Research Center entre 5.173 persones per indagar en els hàbits d'aquesta comunitat.

Així, quan se'ls pregunta per a què usen Facebook, el 68 per cent d'usuaris respon que per veure el que fan els seus amics i familiars. Gairebé la mateixa proporció, el 62 per cent, reconeix que si està en Facebook és principalment per veure fotos dels seus amics.

Menys comú és la resposta de poder xatejar amb amics (38 per cent) i compartir les pròpies fotos (28 per cent) i encara menys generalitzat els que afirmen que la seva principal raó per usar la xarxa social és llegir notícies (un 16 per cent), una proporció similar als quals diuen que usen Facebook sobretot pels seus jocs (un 14 per cent) o per escriure sobre el seu estat personal (17 per cent).

A més, la gran majoria de persones, el 78 per cent, que llegeixen notícies en Facebook assenyalen que ho fan perquè estaven a la xarxa social per un altre motiu i les hi van trobar. Encara que, malgrat aquest caràcter accidental que la informació d'actualitat sembla tenir en els usuaris de Facebook, les notícies són un tipus de contingut que no molesten tant com uns altres.

La meitat dels usuaris (el 52 per cent) assegura que li agrada trobar-se amb notícies barrejats amb altres continguts en el seu mur i només a un 10 per cent els molesta que amics i família publiquin notícies. Tampoc les opinions sobre informacions d'actualitat semblen molestar a la comunitat de Facebook (a un 16 per cent sí que li fastigueja).

Per contra, el 52 per cent d'usuaris de Facebook li molesta quan algun conegut comparteix informació molt personal o es queixa de les seves vides (un 47 per cent) o publica diverses vegades al dia (un 37 per cent) o escriu sobre política (un 35 per cent). L'única categoria, de les incloses en l'estudi, que molesta menys als usuaris que la publicació de notícies és quan es pengen fotos de nens o mascotes, només un 7 per cent assegura que li molesta aquest tipus de continguts.

En qualsevol cas, fins i tot els que utilitzen Facebook per llegir notícies assenyalen que la xarxa social és un complement a altres fonts d'informació. Només un 4 per cent dels enquestats assenyala que el lloc és la seva principal manera d'informar-se. Mentre, un 39 per cent diu que és important, però no el més important i la majoria, un 57 per cent, opina que Facebook no és una font molt important de notícies.

Com resumeix un dels entrevistats, en ser preguntat per les raons per les quals usava la xarxa social: "Per a mi, Facebook és sobretot entreteniment, no notícies. Però si veig una història que m'interessa, la llegiré. Encara que Facebook no seria la meva primera elecció pota informar-me".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH