El Govern basc recorre la gestió dels 400 euros per a aturats de llarga durada al TC

|

Iñigo Urkullu, president del PNB

El Govern basc ha recorregut el Reial decret-llei 1/2013, de 25 de gener, pel qual es prorroga el programa de recualificación professional de les persones que esgotin la seva prestació per desocupació. I és que es considera que envaeix la competència d'execució de la Comunitat Autònoma Basca en matèria de Polítiques Actives d'Ocupació, transferidaen 2010.

Segons ha informat el Govern d'Urkullu, no s'ha arribat a un acord durant els sis mesos de negociació oberts en el si de la "Comissió Bilateral entre l'Estat i el País Basc". El Reial decret-Llei 1/2013 contempla una sèrie de mesures, conegudes com a Pla Prepara, consistents a ajudar amb 400 i durant sis mesos als aturats de llarga durada que hagin esgotat la seva prestació. El Govern basc creu que aquesta ajuda hauria de gestionar-se a través de Lanbide i no a través del Servei Públic d'Ocupació Estatal, tal com s'està fent.

A més, el Tribunal Constitucional està analitzant altres cinc recursos d'inconstitucionalitat interposats en aquesta legislatura.I és que el Govern basc ha recorregut en aquest temps les lleis espanyoles de Pressupostos dels anys 2012 i 2013, al Reial decret-Llei de l'Estat 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Per la seva banda, el Govern espanyol també ha recorregut la Llei basca d'ordenació del Sistema de Seguretat Pública, així com la Llei basca d'Entitats de Previsió Social Voluntària.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH