CGT convoca vagues en RENFE-ADIF i empreses auxiliars

|

Tren Renfe

Confederació General del Treball (CGT) i el Sindicat Ferroviari - Intersindical han decidit convocar mobilitzacions i vagues de 24 hores a partir de la setmana que ve a causa de la imminent fragmentació de Renfe en quatre Societats Anònimes i la propera divisió d'ADIF en dues empreses que generarà pèrdues de condicions laborals en els treballadors ferroviaris.

Segons informa Confederació General del Treball de Barcelona (CGT) mitjançant un comunicat oficial, la fragmentació de Renfe en quatre Societats Anònimes va ser aprovada el dia 27 de setembre de 2013 en Consell de Ministres, juntament amb l'anunci de la propera divisió d'ADIF en dues empreses genera greus repercussions en l'ocupació del personal ferroviari de les empreses matrius i de les Contractes i Subcontractes ferroviàries. En conseqüència, la pèrdua de condicions laborals dels treballadors ferroviaris que comportarà un "minvament considerable en la qualitat del servei" que es prestarà a la ciutadania.

A més d'aquests fets ja consumats, el Govern en els últims mesos i dins del procés privatizador en el qual està embarcat, també ha executat una important eliminació de trens i serveis que deixa maltrecho el ja de per si precari servei ferroviari. Aquesta situació ha portat a la resta de sindicats del CGE per defensar conjuntament els interessos dels treballadors i en contra de la destrucció del ferrocarril públic.

"Ens resulta inexplicable l'actitud immobilista d'UGT, CCOO, SEMAF i SCF, que de moment s'han postulat de forma passiva, escudant-se en una suposada negociació absolutament inexistent.", transcriuen en el comunicat.

Per aquesta raó, CGT ha engegat un calendari de mobilitzacions per als propers mesos consistent en els següents aturs i vagues:

Vagues de 24 hores:
Dies 31 d'Octubre, 5 de Desembre i 20 de Desembre

Aturs parcials de dues hores per torn:
Dies 28, 29 i 30 d'Octubre
Dies 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25 i 29 de Novembre

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH