Deu milions d'alumnes i 800.000 professors faran vaga contra la llei Wert

|

9vaga-educacion

És la primera vegada que una vaga general reuneix pares, estudiants i tots els sindicats de l'ensenyament públic i concertat, inclosos CSIF, ANPE, FSIE i USO que no havien secundant anteriors mobilitzacions. La protesta s'estén a totes les etapes educatives, des de l'escola infantil fins a la universitat, passant per l'educació especial, d'adults, i els ensenyaments artístics

La comunitat educativa fa mans i mànigues avui en el seu pols al Govern contra la reforma educativa i les retallades en ensenyament , que han reduït en més de 6.000 milions la inversió en els dos últims cursos . Unes raons que han unit a la protesta a pares, professors i estudiants en una aturada que mai havia reunit tants convocants en la història de l'educació a Espanya . Els primers , enquadrats en CEAPA , la Confederació de Pares d'Alumnes , majoritària a l'escola pública , participaran activament en la protesta suport als seus fills en la seva decisió de fer vaga en ESO , Batxillerat , FP o Universitat , i no portant a l'escola a seus fills més petits en les etapes d'infantil i primària .

També els professors estan convocats a una aturada que, en aquesta ocasió , secunden totes centrals de l'ensenyament: CCOO , UGT , STES , ANPE , CSIF , FSIE i USO . " Les mobilitzacions estan àmpliament justificades i més perquè la llei ve a cronificar les retallades ia dibuixar un sistema selectiu i segregador que serà inútil per resoldre els problemes educatius que tenim plantejats , és més , creiem que agreujarà aquests problemes disparant l'abandonament educatiu i dificultant l' accés dels joves al Batxillerat ia la Universitat i per tant és una llei anacrònica que ens retrotrau a dècades enrere i que no és la que necessita aquest país " , explica Francisco García , secretari general d'Ensenyament de CCOO .

Al costat de pares i professors, els estudiants també sortiran avui a protestar als carrers en una convocatòria de vaga recolzada pel Sindicat d'Estudiants , organitzacions universitàries com FAEST o CANAE i també pel col · lectiu Estudiants en Moviment . La pujada de les taxes i el nou decret de beques , que retalla la quantia de les ajudes i endureix els requisits acadèmics per aconseguir-les, manté en peu de guerra als campus universitaris on ja s'han registrat milers d'impagaments davant la impossibilitat de pagar unes matrícules cada vegada més cares . " S'està sent molt injust amb els estudiants en general i amb els becats en particular . Aquest govern intenta deixar de tant en tant el globus sonda que els estudiants becats són uns ganduls i cal dir-li que la nota mitjana d'un estudiant becat en Espanya està per sobre de la resta i que el rendiment acadèmic dels estudiants universitaris espanyols és superior a la mitjana europea . per tant , el decret de beques que ja va deixar sense ajudes l'any passat a 25.000 alumnes i que aquest curs deixarà fora molts més és un autèntic atemptat contra la igualtat d'oportunitats " .

El ministre Wert qualificar fa setmanes aquesta protesta com injustificada i com vaga política , recordant que "les vagues polítiques no estan emparades ni per la Constitució ni per la legislació laboral" . El seu número dos en el ministeri, la secretària d'Estat Montserrat Gomendio , ha insistit en els últims dies a qüestionar els motius dels professors a l'hora d'anar a la vaga , assegurant que ho fan per motius salarials i laborals tot i tenir un lloc de treball assegurat en un context de crisi en què moltes famílies tenen una alta taxa de però i s'enfronten a greus dificultats econòmiques . Gomendio també ha assenyalat que en aquest moment " evitar que els alumnes vagin a les aules i no permetre que segueixin millorant la seva formació , no beneficia ningú" .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH