La CCMA planteja equiparar els sous de TVC i Catalunya Ràdio amb els de el sistema sanitari

|

TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audivisuals (CCMA) ha plantejat als comitès d'empresa una equiparació dels sous TVC i Catalunya Ràdio amb els de el personal sanitari dels hospitals del sistema públic català, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat.

 

La direcció de la CCMA, presidida per Brauli Duart, ha iniciat aquest dimecres negociacions per pactar un nou conveni amb els comitès d'empresa d'ambdues empreses per concretar la proposta genèrica, després que al març plantegés una equiparació dels treballadors de la corporació amb la resta del sector públic de la Generalitat.


D'aquesta forma, es planteja un nou model retributiu que suposi una equiparació interna entre els empleats de TVC i Catalunya Ràdio, així com externa, amb el sistema sanitari públic a partir dels conceptes salarials de sou, complement d'antiguitat --triennis, complement específic, complement de destinació, de docència i de carrera professional.


La proposta afectaria a tots els professionals, directius i alts càrrecs de la CCMA, a més de 298 professionals de TVC, Catalunya Ràdio i CCMA, als quals s'equipararien el sous amb els càrrecs i òrgans dels directius de la Conselleria de Salut i els seus organismes adscrits.


La CCMA planteja eliminar per primera vegada la situació del personal "núvol", amb el qual es coneix als professionals que històricament han estat exclosos de les condicions dels convenis vigents i que havien estat regulats per acords individuals.

FLEXIBILITAT DE JORNADA


La flexibilització de la jornada i els horaris per adequar-los a les necessitats organitzatives i la polivalència són unes altres de les línies d'actuació plantejades per l'adreça en l'inici de les converses per asseure un nou marc laboral que la corporació considera "imprescindible" per a la seva viabilitat i estabilitat econòmica.


Amb tot, la direcció ha remarcat la seva voluntat de construir el nou marc laboral des del diàleg i l'esforç per part d'ambdues parts, amb la finalitat de mantenir el lideratge, qualitat i viabilitat que presten la televisió i ràdio públiques de Catalunya.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH