Pressupostos contra Catalunya

Marta Llorens

Una vegada més els pressupostos generals de l'Estat presentats pel govern del PP perjudiquen clarament Catalunya. La inversió pública en el conjunt de l'Estat disminueix un 8%, però Catalunya surt pitjor parada, perquè aquesta reducció s'eleva fins al 25 %. Digui el que digui el ministre Montoro, només hi ha previstes inversions a Catalunya per valor de 945 milions i no val computar com a inversió els 365 que paga a Renfe en concepte de dèficit d'explotació de Rodalies dels tres últims anys.

A Catalunya, a més, es rebaixen les bestretes en una altra contradicció del govern de Mariano Rajoy que, d'una banda, es vana que ja estem en l'inici de la recuperació de la crisi i, per l'altra disminueix les bestretes de les comunitats autònomes en 500 milions d'euros a l'any, tot ofegant encara més la seva situació financera.

Tampoc són pressuposats estimulants com reactivadores de l'economia. Ho posa de manifest el fet que no hi hagi cap mesura de suport a la creació d'ocupació. I tampoc són uns pressupostos socials.

En CiU som conscients de les xifres de l'atur i ens preocupa molt que hagi estat el principal problema social derivat de la crisi, amb tot el que aquest drama comporta: pobresa, risc per a la cohesió social, desnonaments. El govern del PP s'escuda que practica austeritat, però no ho fa. De fet, incrementa la despesa de l'administració pública de l'Estat en un 5,5% i trasllada el gruix d'aquesta austeritat a les comunitats autònomes que són les responsables dels eixos bàsics de l'estat del benestar, és a dir, la sanitat, els serveis socials i l'educació. Per tot això CiU ha presentat una esmena a la totalitat.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Va unir Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH