Perquè volem canviar-ho tot

Mª Esther Alcázar

Accelera una previsible situació de greu crisi política . Al desembre és clau . D'una banda s'han de tancar els comptes de 2013 i d'aprovar els pressupostos ; d'un altre venç el termini per a la data i la pregunta de la consulta .

Perquè volem canviar-ho tot, hi ha un cop de timó !

Accelera una previsible situació de greu crisi política . Al desembre és clau . D'una banda s'han de tancar els comptes de 2013 i d'aprovar els pressupostos ; d'un altre venç el termini per a la data i la pregunta de la consulta . Gens demostra que serà fàcil : la posició de l'Estat , del que s'esperava una mica d'aire a nivell econòmic i alguna sortida a nivell polític , sembla absolutament tancada. CiU i ERC hauran de moure fitxa , aprovant retallades -almenys les ja avisades als treballadors públics , però possiblement d'uns altres «perquè Madrid ens obliga » - i havent de triar entre complir el mandat de la Via Catalana de posar data i pregunta a la consulta o bé desobeir Rajoy i el rei , cosa molt improbable . ERC tampoc té fàcil recolzar uns pressupostos amb retallades, quan les enquestes els somriuen i tot sembla apuntar al fet que la « sortida» a la consulta seran les eleccions avançades . Quin és el paper d'els qui diem que « ho volem canviar tot » ?

Paper clau de la CUP -AE d'aquí a desembre

Primer suport a les mobilitzacions pendents i especialment pressuposats amb una sortida clara : «Cap retallada- tampoc en els sous dels treballadors públics , garantia de les beques menjador i les polítiques socials - , els diners està aquí : que no es pagui el deute » . És necessari que la CUP -AE cridi a la unitat amb propostes clares i concretes, com aquesta , sense sectarismes ni llargues llistes i condicionants , treballant per la base perquè ho facin seu els treballadors , perquè exigeixin la lluita que hi ha en les seves organitzacions polítiques , sindicals , moviments ... Perquè aquesta proposta d'unitat en la lluita , serà el pas més decidit per demostrar que volem canviar tot . En aquest cas concret : com posem les persones per davant dels mercats i els dictats de la UE .

En segon lloc , davant el tema polític nacional , posar dia i pregunta a la consulta. Abans del 14 de setembre de 2014 i amb la simple pregunta de si es vol que Catalunya sigui independent o no . Perquè aquesta va ser la voluntat expressada en la Via Catalana i igual que amb els pressupostos ha de permetre portar la lluita al carrer , - cridar les organitzacions , a les assemblees locals , organismes de l'ANC, etc ... perquè el moviment posi en primer lloc la voluntat d'autodeterminació . És la lluita la que canvia les coses , per això és tan important ajudar-les, fer propostes perquè vagin més enllà ... Avui és el poble del Principat el que està més avançat en la defensa del dret d'autodeterminació . No estan tots els pobles igual als Països Catalans , i frenar un procés que no està igual a tot arreu és una ajuda objectiva al règim . A aquest se li destruirà a partir de que els qui a cada moment estan més avançats , estirin fins al final ... perquè si un guanya tots guanyem . No concretar data i pregunta ens afebleix per empènyer la lluita , perquè ens deixa al costat de tots aquells que tenen altres raons per no fer proposta . Fan mancada propostes concretes per a la lluita que ara hi ha , i construir sobre els avanços el que proposem , no detenir-la esperant la lluita ideal que volguéssim.

És necessari un cop de timó a la política de la CUP -AE

Organitzant la lluita unitària , hem d'estar en les millors condicions per a unes possibles eleccions avançades al març. És necessari que a partir de les propostes per a la lluita reprenguem la situació de les anteriors eleccions . S'havia obert un espai , per què amb la CUP -AE es podien incorporar els i les lluitadores enfortint l'AE per deixar espais de respecte per tots els que - amb les seves organitzacions o individualment - volguessin canviar-ho tot . No es va fer , i l'Assemblea d'Olot va tancar aquesta possibilitat i va triar el camí de l'autoproclamació esperant que els lluitadors anessin a les assemblees obertes de la CUP ... No : la gent pot votar, pot lluitar amb nosaltres , però per organitzar-se té estructures , té organitzacions , o no té i no vol tenir ... hi havia l'espai d'AE per donar-los espai . Per això la CUP (que era la majoria en la CUP -AE ) és responsable de no haver volgut donar espais d'unitat i de facilitar que uns altres ocupin aquest lloc . No és possible canviar tot sense la classe treballadora del cinturó industrial , i aquesta és una de les posicions febles de la CUP , però en el cinturó industrial hi ha altres organitzacions municipals , polítiques ... que juguen un factor de ruptura i que també es pronuncien pel dret d'autodeterminació . Si CUP -AE no ho fa , uns altres ho fan i tot es complica . Est és el cas del Procés Constituent i l'abraçada de l'ós d'IC diluent els passos reflectits en el vot de ruptura de la CUP -AE .

Ara no tenim temps per perdre . És necessari un cop de timó , enfortir l'AE i obrir-se a forces de l'esquerra anti - capitalista , a candidatures municipalistes de ruptura - començant per les CAB i Construïm Alternatives - , per recuperar el terreny perdut i construir l'alternativa d'esquerres que hi ha per canviar-ho tot , al voltant de la defensa del dret d'autoderminación i la ruptura amb el règim , i amb la ruptura amb els mercats materialitzat en la UE .

Des de Lluita Internacionalista , esperem el canvi , i com fins ara , seguirem lluitant i trobant-nos en la construcció d'aquest pol de ruptura que és imprescindible .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH