Greuge al Baix Llobregat

María José Díaz Algarín
Presidenta del PPC del Baix

María José Díaz Algarín

La política inversora del Govern de la Generalitat de Catalunya ha suposat en el període de Govern d'Artur Mas un important greuge per a la nostra comarca. Representem el 10,62% del Producte Interior Brut (PIB) i el 10,66% del pes de la població de Catalunya. No obstant això, amb Mas al capdavant del Govern autonòmic, hem rebut inversions de la Generalitat que es corresponen amb el 3,47%. I és el mateix que està ocorrent en 2013 i, sembla ser, que serà la tònica al 2014.

Si apliquem la mateixa medicina que ha utilitzat el Govern de l'Autonomia per denunciar els greuges de l'Estat a Catalunya, no entenem com sent la tercera comarca amb major nombre d'habitants i en l'aportació al PIB de som la sisena comarca quant al que percebem. Però, a més som la número 35 de les comarques en el ranquin d'inversió per habitant i de cada 10 Euros amb els quals contribuïm es retornen al Baix Llobregat 3,26, gairebé tres vegades menys del que aportem. I això no és un tiro puntual, en el període del tripartit en la Generalitat el Baix també solia rebre de forma constant entre un terç i una quarta part del que aportava.

De totes maneres, malgrat que ens agradaria que vingués més inversió a la nostra comarca, creiem que és positiu el principi de solidaritat amb la resta de territoris de Catalunya. Avui per tu demà pel meu. A meitat de segle i també per a les Olimpíades de Barcelona rebíem més del que corresponia per pes poblacional o de l'economia mentre altres comarques rebien menys.

Serveixin aquestes dades per situar-nos, no com a reivindicació, ja que considerem absurd que les inversions s'hagin de planificar en funció del pes econòmic o de la població de cada territori. La planificació de les inversions ha de fer-se en relació a les necessitats generals i sobre la base del ben comú, que passa per la vertebració territorial.

María José Díaz Algarín
Presidenta del PPC del Baix

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH