La Pau d'Estrasburg

 

Manuel Fernando González Iglesias

La sentència del Tribunal d'Estrasburg, pugues o no ser assumida per un govern espanyol que va a rebre del seu electorat natural una pressió insuportable. Si l'acata, els familiars de les víctimes del terrorisme sortiran al carrer i el PP perdrà als seus votants més fidels

La sentència del Tribunal d'Estrasburg, pugues o no ser assumida per un govern espanyol que va a rebre del seu electorat natural una pressió insuportable. Si l'acata, els familiars de les víctimes del terrorisme sortiran al carrer i el PP perdrà als seus votants més fidels.

No complir-la, significa que aquest país no és respectuós amb els drets humans i que ETA haurà obtingut una victòria moral a nivell internacional per primera vegada en molts anys. Passessin a oferir-se com a víctimes i no com els botxins que són.

El dilema està servit i els experts en conflictes d'aquesta naturalesa pensen que el Tribunal ha fet el pas avanci que Rajoy no s'ha atrevit a donar després del cessament el foc dels etarres, buscant, en fer-ho amb la llei a les mans, que en buidar les presons dels etarres més sanguinaris, els terroristes lliurarien a continuació les seves armes i el procés de pau aconseguiria el trist èxit que també ha aconseguit la guerra a Irlanda.

Però Espanya no és Irlanda del Nord, ni aquest país és partidari de pactes escrits sobre assassinats tan recents. Som capaços de guanyar o morir matant, però no de perdonar o oblidar-nos del que ha significat el terrorisme a Euskadi des que el general Franco va signar les seves últimes sentències de mort després del procés de Burgos. I aquesta és una realitat que a Estrasburg no han volgut tenir en compte.

Com no vull que em critiquin per no donar-los la meva opinió en un tema tan delicat ,solament els diré que ,amb gran dolor i amb profund fàstic jo acataria tan injusta sentència. Aquesta situació s'ha d'acabar d'una vegada, i encara que hàgim de demanar-li perdó a les famílies de les mates els que gens els hem fet, perquè no cal esperar d'uns fanàtics que ho facin, haurem de fer-ho i sobretot aguantar en silenci les seves queixes i insults, perquè a més tenen tota la raó per sentir-se traïts per molt magistrats que siguin els jutges de la molt llunyana Estrasburg.

Les noves generacions de bascos han de néixer i poder viure en pau, que és el que voldrien els qui van morir sense saber perquè els mataven, a algun dels quals vaig conèixer i era el meu amic. Jo sigues, que estaria d'acord amb mi.

Manuel Fernando González

Editor i Director

www.catalunyapress.cat

www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH