UNICEF Espanya critica "les retallades indiscriminades" malgrat la crisi

 

|

UNICEF

El director executiu del Comitè Español d'UNICEF, Javier Martos, ha assegurat al Parlament basc que "les retallades indiscriminades de la despesa pública no són inevitables" malgrat l'actual situació econòmica, i ha defensat que és possible realitzar inversions per protegir als grups de població vulnerables.

Martos ha plantejat aquesta reflexió durant la seva compareixença davant la Comissió de Drets Humans, Igualtat i Participació Ciutadana del Parlament autonòmic, en la qual ha explicat els efectes de la crisi econòmica sobre la infància i les formes en les quals es pot fer front a aquesta situació.

El representant d'UNICEF ha explicat que per fer realitat aquestes propostes, cada país ha de revisar les principals oportunitats disponibles, entre elles la reassignació de la despesa pública, l'increment dels ingressos fiscals, la renegociació de l'ajuda i les transferències internacionals, l'endeutament i reestructuració del deute, així com la readaptació del marc macro-econòmic.

Martos, segons ha informat UNICEF en un comunicat, ha destacat que la protecció de la infància i de les famílies "és una qüestió de principis i drets, perquè la inversió en els nens i les més vulnerables és un imperatiu moral i un mitjà essencial".

UNA "BONA" POLÍTICA

A més, ha reclamat l'aplicació de "una bona política econòmica", perquè la inversió en la infància i els grups de població més vulnerables "és necessària per millorar el capital humà i incrementar la productivitat, així com per ampliar els mercats interns i generar un creixement econòmic inclusiu i sostenible".

Els missatges exposats en la càmera basca per Javier Martos reflecteixen la missió principal d'UNICEF, consistent a protegir els drets i promoure el benestar de la infància. Aquest enfocament es basa en els principis d'universalitat, no discriminació i rendició de comptes, tal com descriu la Convenció sobre els Drets del Nen, així com en el reconeixement que les perspectives de desenvolupament d'un país depenen en gran mesura de la inversió en la infància.

EQUITAT

UNICEF reclama que els estats adoptin polítiques públiques en favor de l'equitat per acabar al més aviat possible amb el sofriment evitable de desenes de milions de nens i les seves famílies, així com per protegir els seus drets i promoure el seu desenvolupament.

Martos ha explicat que hi ha alternatives per a l'aplicació de reformes amb equitat i sostenibilitat. Per aquest motiu, ha destacat la necessitat de "la mobilització de suports socials i la voluntat política necessària per afrontar els reptes pendents i aprofitar millor les oportunitats disponibles".

"Les retallades indiscriminades de la despesa pública no són inevitables durant els períodes d'ajust estructural, i és possible realitzar inversions per protegir als grups de població vulnerables, fins i tot als països més pobres", ha manifestat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH