1 milió d'euros per a 16 nous ràdars

|

Títol de la imatge

1,1 milions d'euros. Aquesta és la quantitat que té vas preveure gastar-se la Direcció general de trànsit en 16 nous radars per controlar la velocitat dels cotxes tant des d'una instal·lació fixa com des d'un vehicle parat, per la qual cosa tindran funcions similars a la de ràdars mòbils. Concretament cadascun d'ells té un preu de 72.016 euros, preu que inclou ràdar, càmeres digitals per fotografiar els cotxes i ordinador per tramitar la denúncia.

María Seguí, directora de Tràfic, ja va explicar a principis d'octubre al Congrés que "Els rádares mòbils permiten cobrir les carreteres secundàries, que són moltíssimes més en extensió i sinistralitat", afegint a més, que els ràdars fixos i el temps d'aquests estan "passats".

Així, s'ha obert un concurs per a l'adquisició dels nous aparells. Es preveu que aquests operin de forma automàtica o manual i realitzin dues fotos per cada infracció, una del vehicle i una altra del lloc. A més, i amb una precisió del 1%, detectaran infraccions en dos carrils. Però aquesta no serà l'única inversió que destinarà tràfic a reduir uns accidents per excés de velocitat que "suposen el 60% de totes les víctimes mortals en les carreteres espanyoles". També gastarà 2,7 milions per al manteniment del sistema informàtic que tramita les multes i 1,4 milions en un servei d'anàlisi quantitativa de dreoga en mostres de fluid oral a conductors.

Precisament aquesta setmana Tràfic va a dur a terme una campanya de sensibilització sobre la necessitat de respectar els límits de velocitat en aquestes carreteres, responsables del 60 per cent de totes les víctimes mortals en accidents de trànsit l'any passat, 1.144 persones. A Catalunya hi ha instal·lats uns 240 ràdars fixos, que a Espanya ascendeixen a 850. I és que Catalunya i el País Basc tenen transferida la competència en gestió de tràfic.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH