L'Oficina Antifrau podria investigar la fundació de Ciutadans

|

Títol de la imatge

Daniel de Alfonso, director de l'Oficina Antifrau , ha afirmat en una entrevista que s'inclourà Tribuna Cívica (la fundació del partit de Ciutadans), al llistat d'associacions vinculades a partits que s'està realitzant per si s'hagués d'iniciar una investigació.

I és que, segons de Alfonso, "avui dia, les coses has d'anar a buscar-les en molts llocs", tot fent referència als múltiples i recents casos de corrupció política. Aquests són els que, a pesar que Antifrau treballa sempre a través de peticions, han donat peu a la creació d'un llistat concret.

Des d'aquesta Oficina es van adonar que, a causa del règim fiscal més beneficiós que tenen per ser associacions, "poden ser un forat per on s'escapi molts diners públics". D'aquesta manera, s'està creant un "Mapa dels noms de les fundacions" i es mirarà si hi ha hagut algun "moviment estrany".

Encara que de moment Antifrau ha reconegut no poder accedir als comptes de les entitats, ja que és competència de la Sindicatura de Comptes, asseguren que tenen amb aquesta institució una excel·lent relació, i que "ja han parlat d'això" perquè "nosaltres hem d'investigar les coses que no estiguin ben fetes".

A pesar que Tribuna Cívica tingui la seva seu fora de Catalunya, D'Alfonso ha afirmat que els poden inspeccionar igualment.

No obstant això, des de Ciutadans, el seu Secretari General, Matías Alonso, ha volgut remarcar que no és així, ja que pel seu àmbit d'actuació, la fundació "no està sotmesa al protectorat de la Generalitat de Catalunya", i que està inscrita en el registre de fundacions dels Ministeris d'Educació, Cultura i Esports del Govern d'Espanya.

Alonso ha negat que la fundació estigui sent investigada per la Sindicatura de Comptes, i ha afegit que si aquesta anés la intenció de la institució "Ciutadans posarà a la seva completa disposició tota la informació que sigui necessària".

Amb aquestes declaracions el Secretari General ha volgut desmentir que Tribuna Cívica hagi negat les seves dades econòmiques a la Sindicatura de Comptes, ja que no ha rebut cap petició per part d'aquesta. "Solament van demanar, el mes passat, informació sobre les associacions vinculades orgànicament al seu partit i jo mateix la vaig facilitar".

Així, Alonso ha afegit que "defensen la transparència" i que "aquesta informació és fruit d'algun interès per esquitxar a la marca Ciutadans, que cada vegada és més forta".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH