Parapléjicos de Lleida reclamen a la Generalitat 328.381 euros pendents

|

cadira de rodes

La presidenta de l'Associació de Parapléjicos i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Montse Bertran, ha demanat aquest dimecres en la Comissió de la Igualtat de les persones del Parlament rapidesa a la Generalitat per pagar alguns deutes que té amb l'entitat, algunes fa cinc anys, i que sumen 328.381 euros.

Benestar i Família li deu 80.400 euros; Empresa i Ocupació 82.027, la majoria per projectes d'inserció laboral, i Salut --la majoria a través de l'Institut Català de la Salut-- 135.800, ha concretat a Europa Press la presidenta de l'entitat.

L'associació està en risc de fallida econòmica a causa dels impagaments corresponents als varis serveis i projectes de tipus social desenvolupats a favor de l'Administració pública, principalment la Generalitat.

El deute total acumulat en els últims cinc anys és de 328.381,34 euros, quantitat que fa molt difícil la viabilitat econòmica de l'entitat que, a més de no disposar de les partides corresponents als serveis prestats, veu dificultat l'accés a nous crèdits bancaris.

A més d'alguns patrocinis privats, ASPID sosté econòmicament els projectes i serveis públics "delegats" per l'Administració a través de dos sistemes, les subvencions i els contractes públics.

Es tracta de projectes com el programa d'inserció laboral de persones amb discapacitat o de col·lectius socials desfavorits en situació d'atur, i de serveis especialitzats (aconseguits per mitjà de contractació pública) com el d'atenció telefònica, que generen llocs de treball a persones amb discapacitat.

ENTITAT MOROSA

La impossibilitat si es fes càrrec de les despeses de gestió d'alguns dels serveis que l'entitat duu a terme a favor de la Generalitat --com és el cas de la centraleta telefònica de l'Hospital Arnau de Vilanova-- ha suposat que sigui inscrita com a entitat morosa.

Aquesta circumstància comporta la impossibilitat d'accedir a nous finançaments bancaris necessàries per complir amb les obligacions econòmiques de l'entitat, com el pagament de les nòmines dels seus treballadors, segons l'entitat.

La setmana passada, la presidenta d'ASPID, Montse Bertran, va advertir que si en un termini màxim de tres mesos no s'aconseguia cobrar part del deute acumulat per la Generalitat, l'entitat es veuria obligada a "tancar les portes".

Bertrán ha explicat que ASPID continuarà assumint la seva tasca social en les properes setmanes "com ho ha fet en els últims 19 anys", i ha apuntat que la desaparició de l'entitat comportaria que 89 treballadors --el 50% amb alguna discapacitat-- perdessin el seu treball i que es retallessin els drets socials dels 1.379 usuaris dels diferents serveis que ASPID presta.

Bertran ha demanat al Govern que prioritzi les seves polítiques socials i que trobi una solució efectiva i urgent "apostant per les entitats que ofereixen els seus serveis a les persones amb discapacitat Perquè s'integrin a la societat i aconsegueixin una major autonomia".

ASPID és una entitat lleidatana sense ànim de lucre fundada l'any 1994 per un grup de persones amb discapacitat física i que actualment treballa en diversos àmbits orientats a la integració social i laboral i l'assoliment de l'autonomia personal per part de persones amb discapacitat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH