ATLL tornarà a pujar el preu de l'aigua en alta un 5%

|

Euros

El Consell de la Xarxa d'Abastament Ter Llobregat , creat el 2011 com a part de la llei òmnibus pujarà en un 5% preu de l'aigua per a 2014 .

L'ens està integrat per representants de la Generalitat i de les entitats locals destinatàries de l'abastament d'aigua de la xarxa i que des de gener de 2012 gestiona Acciona, guanyadora del concurs públic de l'ATLL per als 50 anys vinents .

El Consell presidit per l'actual director de l'Agència Catalana de l' Aigua ( ACA , Jordi Agustí , que va substituir al dimitit Leonard Carcolé ) l'integren també cinc vocals representants del Govern competents en matèria d'aigua , economia , salut , indústria i administració local , un representant de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ( AMB) , i quatre vocals més en representació dels ajuntaments .

El percentatge esmentat , surt de la suma del que correspon per regulació tarifària que és un 0,72% , al qual cal sumar el 4,7 % previst en el conveni de concessió pactat amb ACCIONA que establia un increment esglaonat de "fins 1 13,55% "que ja s'ha aplicat el 2013 , però que es tornarà a aplicar" unilateralment també durant el 2014 . La qual cosa en un llenguatge pla, vol dir que el preu ATLL ( en alta ) ens costarà a tots un 80% més en un sol any .

L'ACA ha aprovat tres increments successius del cànon en el mateix període , el que li han permès augmentar els seus ingressos dels 341 milions d'euros fins als 440 milions , al que caldria afegir una hipotètica pujada per part de l'ATLL .

El procés de venda de l'ATLL , que dirimeix actualment en els tribunals pel recurs presentat per Agbar, ja preveia un increment del preu de l'aigua en alta en el seu projecte , que va ser desestimat pels tècnics de la Conselleria de Lluís Recoder adduint que "l'altra oferta, la d'ACCIONA " tenia una millor oferta econòmica , cosa que el temps i " les pujades " s'estan encarregant de desmuntar .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH