El conseller Gordó preocupat perquè la vaga de Justícia s'allarga de manera indefinida

|

Germà Gordó

Purificació González.- En una nota informativa dirigida als funcionaris de justícia i a la qual ha tingut accés Catalunyapress, ara que es compleixen 29 dies de vaga indefinida , el Departament que dirigeix el conseller Gordó admet obertament que " no hi ha cap possibilitat d'atendre la principal reclamació i que, per tant , la situació pot allargar-se de manera indefinida " .Per aquesta raó demana al comitè de vaga que reconsideri la seva postura .

Cal recordar que aquest dilluns responsables del Departament de Justícia van mantenir una renión de quatre hores amb els membres del Comitè de Vaga del personal de Justícia d'on no va sortir cap acord en concret.

El mateix comitè va denunciar llavors mitjançant un comunicat que "l'administració va portar poques o cap proposta viable per poder abordar-la, ja que els arguments són que no poden fer més" . I a pesar que des del Comitè els van recordar que " el marc normatiu en 2006 era gairebé el mateix i no va haver-hi tants problemes per arribar a un acord".

Ara mateix en la vaga indefinida a la meitat dels treballadors de justícia del Deganat de Barcelona s'han afegit , el CEJFE , treballadors de Mataró , Granollers i Sant Boi entre molts uns altres.


29 dies de vaga i milers d'expedients paralitzats.

La intensitat de la vaga indefinida del us treballadors de Justícia de Catalunya s'està fent sentir en el normal desenvolupament dels judicis . Milers d'expedients romanen estancats per falta de personal per dur a terme les tasques habituals dins de l'entramat judicial .

Així mateix el Col·legi de Procuradors de Catalunya va emetre una queixa al Departament de Justícia perquè que la tasca que tenen encomanades els procuradors estava veient-se afectada , ja que , amb els serveis mínims establerts no es pot assumir tot el volum de treball que manegen . Les llargues cues que han de fer cada dia davant el Deganat de Barcelona, on la meitat dels seus treballadors han secundat la vaga indefinida , fa que alguns dies molts procuradors hagin de tornar als seus despatxos sense que hagin pogut presentat cap escrit en concret .

Al temps el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va suspendre recentment i de manera temporal "els serveis mínims establerts pel Departament de Justícia davant la vaga indefinida que mantenen els funcionaris del sector des de principis de setembre" .

El TSJC va estimar així petició de mesures cautelars de CCOO contra la decisió del Govern d'incrementar fins al 60 % els serveis mínims en el Deganat de Barcelona pel " embut " que sofreixen els jutjats catalans amb la vaga . Aquesta mesura ha obligat a la Generalitat a retornar als serveis mínims establerts per l'Ordre de 29 d'agost 2013 .

400 secretaris judicials de tota Espanya aniran a una vaga indefinida també

Per si això això no fos suficient un total de 398 secretaris judicials de tota Espanya van votar anar una vaga indefinida en els jutjats de Plaça de Castella de Madrid per decidir les mesures de protesta a adoptar davant el malestar provocat pels seus condicionals salarials i laborals .

Els secretaris judicials van acordar no començar la vaga l'1 de novembre , com es va pensar en un primer moment , per tenir temps de " reflotar " el moviment . A més , han convidat a les associacions a recolzar la voluntat dels treballadors de base i han animat a tots els secretaris que aportin fons a la pionera caixa de resistència , que ja té compromesos més de 329.484 euros .

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH