Les retallades de Rajoy a la cultura catalana

Carmen P .Flores

Carmen P. Flores

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat als mitjans de comunicació un document, de 50 pàgines, amb el títol " La deslleialtat del de l'Estat respecte a Catalunya ".

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat als mitjans de comunicació un document, de 50 pàgines, amb el títol " La deslleialtat del de l'Estat respecte a Catalunya ". Dit en llenguatge políticament incorrecte, un llistat de desgreuges del govern Rajoy versus el govern de Mas. És una llarga llista d'ofenses, que van des dels temes purament crematístics fins a la invasió de competències, passant per la dependència, les beques menjador i la cultura. En aquest punt, ens crida poderosament l'atenció, la poca intel·ligència, sensibilitat i sentit comú de Don Mariano i els seus nois. M'explico. En els últims quatre pressupostos de l'Estat, s'ha produït una retallada global del 46,4% de les aportacions als grans equipaments culturals catalans, que malgrat les retallades, no té justificació alguna, i molt menys si la comparem amb els diners que li donen a la Vila i Cort En el 2011 , Madrid va rebre 196,985,17 milions d'euros que representa un 35,9%. Mentre que Catalunya recollia 62.298,46 milions, és a dir l'11,4%. Per als pressupostos del 2014, Madrid va a percebre 102.862,50 milions d'euros, el 42,8%, mentre que a Catalunya li donen solament 15.429,25 milions, el 6,4%. Els greuges per evidents són incomprensibles, intolerables i innecessaris. Solen ocórrer-li als dirigents que s'envolten d'aduladores, bufons i altres espècies que no veuen més enllà dels seus nassos. Però no estan els temps per a desafiaments i fatxenderies. Com deia un conegut meu, asturià ell. " bromes les justes". És el moment per veure qui la diu o la fa més grossa.

Les majories absolutes sorgides de les urnes no és un xec en blanc i per a tota la vida. Els vots dels ciutadans són d'anada i volta i el xec pot ser nominal .Jo demanaria més dialogo, consens, sensibilitat, sentit comú i justícia entre els governs d'Espanya i Catalunya , no vagi a ser que els mals arribin a majors. . No val dir , D. Mariano, que "tinc la majoria per governar", no ,per què com deia el Comte de Cavour "amb un poder absolut fins a a un ruc li resulta fàcil governar". Això és el que deuen pensar alguns, d'aquests que tenen en el seu entorn i tan malament fan el seu treball.


Carmen P. Flores

Periodista

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH