Desenes de milers de persones amb dependència moriran sense ser ateses

|

Título de la imagen

L'Associació de Directors i Gerents socials assegura que s'estan forçant les valoracions i revaloraciones perquè donin un menor grau de dependència i per tant reduir el cost. També dubta que s'estiguin atenent a els qui més ho necessiten i assegura que "desenes de milers" de persones amb dret ja reconegut o que poguessin tenir-ho "moriran sense ser ateses".

La reducció del "limb" de la dependència o llista d'espera s'ha obtingut, segons aquesta organització, impedint que nous dependents accedeixin al sistema, i, d'altra banda, abandonant a la seva sort als centenars de milers de persones que tenien dependència severa o gran dependència i que estan morint sense ser atesos o als quals se'ls revisa el grau per baixar-los al Grau I. Durant aquest últim mes 7.163 persones amb dret menys figuren en el Sistema.

El Sistema d'Atenció a la Dependència (SAAD) perd 116 beneficiaris al dia i 800 treballadors en l'últim mes, segons denuncia l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials, sobre la base de les últimes dades del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Al setembre, s'han reduït en 3.475 els dependents i en 7.163 els que han perdut el seu dret a ser atesos.

Aquesta organització explica que la reducció de beneficiaris tot esperant una prestació s'ha aconseguit "cercenando" l'accés al sistema i "abandonant" als quals ja són titulars del dret i adverteix que les retallades es relacionen amb la defunció dels dependents.

Així mateix, assenyalen que la reculada en el sistema és "notori" pel que fa al mes anterior, doncs totes les xifres són negatives: 3.475 beneficiaris, 3.899 dictàmens menys, 2.910 sol·licituds menys, 3.504 grans dependents menys, 2.273 dependents severs menys.

Quant a prestacions i serveis, aquesta organització assenyala que hi ha 1.700 serveis de teleasistencia menys, 1.095 serveis d'ajuda a domicili menys, 158 places de centres de dia menys, 717 places residencials menys, 2.680 prestacions de cuidadors familiars menys. La reducció d'aquests serveis, ha generat, segons aquesta entitat, l'acomiadament de 800 treballadors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH