Anem amb compte

Manuel Fernando González

No entenc per què el Conseller Espadaler va demanar al seu homoleg el Ministre Fernández Diaz que li parés als ultres camí de Barcelona, i després en la mismísmas carrer de Sants va permetre que els mossos no haguessin previst que grups d'independentistes violents insultessin a tan perillosos viatgers

No entenc per què el Conseller Espadaler va demanar al seu homoleg el Ministre Fernández Diaz que li parés als ultres camí de Barcelona, i després en la mismísmes carrer de Sants va permetre que els mossos no haguessin previst que grups d'independentistes violents insultessin a tan perillosos viatgers provocant una batussa que, si no va acabar en tragèdia, va ser perquè els nouvinguts no portaven aquesta vegada "les armes" que molts esperàvem que portessin damunt? i que solen ensenyar si ells consideren "que se'ls provoca", alguna cosa que no és gens difícil.

Però com va escriure Cervantes descrivint al valent de torn: Pero como escribió Cervantes describiendo al valentón de turno: Y luego, incontinente/caló el chapeo, requirió la espada/miró al soslayo, fuese, i no va passar res, així va transcórrer la temuda jornada dels ultradretans que van ocupar una part gairebé imperceptible de la ciutat que, això si, va haver de suportar els seus crits. En canvi, els altres, els que estaven ja aquí, i eren fàcilment previsibles en un 12 d'Octubre, es van entretenir després insultant i agredint a joves socialistes perquè "pel que sembla" ningú va poder evitar-ho.

Què ha de passar perquè els mossos, i sobretot, els seus Caps, s'assabentin que això no és de rebut en una societat democràtica i menys en els temps en els quals ens toca viure?. Amb aquest ambient d'amenaça es vol convocar una consulta popular? A qui volen fer sentir por aquests descerebrats i els qui els dirigeixen?, als ciutadans que no pensen com ells?.

Ser policia és molt difícil. Aquest mateix matí, rebia per correu electrònic unes fotos en les quals es podia comprovar fàcilment el lamentable estat en el qual treballen molts dels nostres mossos en organisme públics Se'm va callar, una vegada més, la cara de vergonya que després de tants anys esperant el naixement d'una policia democràtica visquin els seus components situacions com aquesta.

Hem de reaccionar, i pel que sembla, demanar-li als nostres polítics que assumeixin les responsabilitats per les quals van ser triats, perquè si no ho fan, qualsevol dia pot ocórrer una desgràcia, com ja va passar en la famosa Transició, esdeveniment que, com sempre, solament pagarien, manifestants i policies. O sigui, els més pobres en el graó social.

Manuel Fernando González

Editor i Director

www.catalunyapress.cat

www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH