A mi que m'esborrin d'aquesta Església

Manuel Fernando González Iglesias

"La vostra noble nacióse la va embolicar en la boira diabòlica d'una ideologia, que va anul·lar a milers i milers de ciutadans pacífics, incendiant esglésies i símbols religiosos, tancant convents i escoles catòliques, destruint part del vostre preciós patrimoni artístic". Una etapa de "libertina política religiosa".

"La vostra noble nacióse la va embolicar en la boira diabòlica d'una ideologia, que va anul·lar a milers i milers de ciutadans pacífics, incendiant esglésies i símbols religiosos, tancant convents i escoles catòliques, destruint part del vostre preciós patrimoni artístic". Una etapa de "libertina política religiosa".

Aquestes són les paraules del Cardenal Angelo Amato Prefecto de la Congregació de les Causes dels Santos i representant del Papa Francisco en la multitudinària canonització celebrada a Tarragona. Van ser pronunciades ahir 74 anys després de finalitzada la guerra civil espanyola, en la qual espanyols van matar a espanyols, catalans a catalans, bascos a bascos i germans a germans.

Avui passats tants anys a una part dels morts innocents se'ls santifica en un Acte Sacramental que ja li hagués agradat gaudir a Tomás de Torquemada el primer i més famós dels Inquisidors generals de l'ordre que es va fundar sota els auspicis d'Isabel la Catòlica, aquesta reina de Castella, que protagonitza en els nostres temps, la tan famosa sèrie de televisió el guió de la qual ha hagut de ser escrit per un parent llunyà del tenebrosos personatges que en nom de Déu ha provocat al llarg de la història tants assassinats de persones innocents per heretgia, bruixeria o simplement perquè calia confiscar-los els seus béns o era jueu.

La crueltat que l'acte d'ahir, en si mateix significa, per a l'altra meitat dels morts que també van morir cridant "Visca la República" o resant un parenostre posat que la majoria se suposa que eren catòlics, però, per la qual cosa sembla, d'inferior nivell, a mi personalment em sembla imperdonable. Primer, perquè molts d'ells després de tots aquests anys dormen en les cunetes o en fosses comunes. Sense que les seves famílies puguin plorar-los en una tomba cristiana. I després, perquè sent veritat que es van cremar esglésies i assassinats religiosos, també és "molt cert" que l'Església catòlica espanyola ha tingut un comportament vergonyós a favor dels militars feixistes que va encapçalar el general Franco en el seu mal anomenat Alçament Nacional que va destrossar tantes vides i famílies en nom de Déu, l'anomenada pàtria una, gran i lliure.

El Cardenal Amato en nom del Papa, ha perdut a Tarragona la magnífica oportunitat d'aprofitar l'acte per demanar perdó en públic a les famílies dels assassinats, passejats o represaliats de l'altre bàndol, que sense saber per què, van ser torturats i afusellats pels seus molt catòlics enemics mentre els bisbes de l'època passejaven sota pal·li a les esglésies i catedrals al Generalísim sanguinari i vencedor.

Esperar tants anys, muntar aquest espectacle, oblidar-se de demanar perdó i damunt recordar-nos que els nostres avis republicans que vivien en una Espanya injusta, on la gana i la misèria eren culpa dels oligarques i militars que sempre anaven a missa i prenien la xocolata amb picatosts amb el capellà a les seves cases, van cremar esglésies, solament pot ocórrer-se a una classe de cardenals com Amato al que mai aquest Papa, precisament aquest per néixer argentí i conèixer de sobres el que és l'assumpte de "els desapareguts", mai va haver d'haver nomenat el seu representant a Tarragona, . Perquè aquest subjecte, eminència reverendíssima és en realitat un fanàtic de tom i llom, un ser menyspreable.

Per això després del vist i escoltat felicito a les famílies que han pogut honrar als seus morts i m'alegro per això, però a mi que m'esborrin d'aquesta Església Catòlica

Manuel Fernando González

Editor i Director

www.catalunyapress.cat

www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH