Cada dia es diagnostiquen 44 nous casos de càncer de mama a Espanya

|

Títol de la imatge

Cada dia es diagnostiquen 44 nous casos de càncer de mama a Espanya, la qual cosa converteix a aquesta malaltia en la primera causa de mortalitat femenina a Espanya, segons han recordat experts reunits en l'III Simposium de l'especialitat, organitzat per especialistes en aquest tumor de l'Hospital Quirón Sagrat Cor.

Ara bé, l'elevada incidència d'aquest tumor ha fet que els investigadors realitzin grans esforços per millorar els tractaments. De fet, el cap d'Oncologia clínica de Quirón Sagrat Cor, Juan Antonio Virizuela, ha destacat l' "enorme rapidesa" amb què els últims avanços en cirurgia, i tractament mèdic i radioteràpic s'incorporen al tractament dels pacients.

I és que, el diagnòstic precoç és fonamental per a un bon pronòstic en el tractament del càncer de mama, i, per això, els experts insisteixen en la importància de què les pacients es realitzin un 'screening' anualment.

Per tot això, Quirón Sagrat Cor ha posat va engegar la Unitat Integral de Patologia Mamària que compta amb un equip de professionals especialistes en mama que tracten cada cas individualment, tot proposant un tractament personalitzat per a cada pacient.

De fet, cada pacient és diferent i ha de rebre el tractament més adequat i personalitzat, per això és imprescindible tenir especialistes en ginecologia, diagnòstic per la imatge, cirurgia de la mama, oncologia mèdica i radioterapèutica, cirurgia plàstica i anatomia patològica, que amb els mitjans diagnòstics i terapèutics apropiats per a la detecció precoç, puguin oferir la millor solució per a cada pacient.

En aquest sentit, el director del simposium i cirurgià de la Unitat de Mama de Quirón Sagrat Cor, Francisco Villanueva, ha informat que la cirurgia oncoplàstica permet l'extirpació total del tumor i la reconstrucció de la mama de la pacient en el mateix acte quirúrgic amb tècniques de cirurgia plàstica, tot aconseguint uns resultats estètics més satisfactoris per a la pacient amb els mínims riscos.

"Durant la intervenció quirúrgica es realitza una biòpsia intraoperatòria, tot depenent dels resultats de la mateixa, l'extirpació de la mama serà major o menor, sempre tenint en compte tots els factors de risc que aporta el resultat anatomopatológico de la mostra analitzada. La reconstrucció de la mama es realitza amb teixits de la pròpia pacient, evitant d'aquesta manera posteriors intervencions o rebutjos", ha postil·lat.

Així mateix, ha prosseguit, depenent del sector de la mama en el qual es trobi la lesió, s'aplica una o una altra tècnica oncoplástica encara que la tendència actual és la reconstrucció immediata de la mama en el mateix acte quirúrgic, utilitzant diferents materials, cada vegada més nous i evitant una segona intervenció per a la reconstrucció de les mames, en la major part de casos.

D'altra banda, en el camp de l'oncologia clínica, el cap de servei d'Oncologia i oncólogo clínic de la Unitat de la Mama de Quirón Sagrat Cor, Juan Antonio Virizuela, ha assegurat que, gràcies als avanços tecnològics i metges dels últims anys, així com a una major conscienciació ciutadana, s'ha aconseguit reduir considerablement la mortalitat derivada del càncer de mama i millorar les condicions de vida de les dones que han patit aquesta malaltia".

"El camp de la farmacoteràpia ha avançat molt. Els nombrosos assajos clínics van dirigits a aconseguir tractaments cada vegada més a mesura de cada tipus de tumor i cada pacient, reduir els efectes secundaris dels tractaments; els protocols d'actuació estan molt definits sobre com tractar els diferents tipus de tumors, així com la radioteràpia és cada vegada més precisa, tot redundant en el menor perjudici per al pacient. En concret, el càncer de mama és una malaltia que, si es diagnostica precoçment, té bon pronòstic amb un alt percentatge de curació de les pacients", ha resolt.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH