Espanya està a la cua dels països europeus en recaptació tributària

|

FRAUDE FISCAL

Davant la gravetat de la situació econòmica i social que el nostre país travessa el Sindicat Independent de l'Agència Tributària ,SIAT, considera "que no hi ha inversió més rendible que aquella que permetria a l'estat recaptar més sense pujar els impostos als ciutadans, aquella que permetria reduir el dèficit , el deute públic i les retallades socials" .

Espanya està a la cua dels països europeus en recaptació tributària, està a la cua en la lluita contra el frau fiscal i curiosament està a la cua a dotar al seu òrgan recaptador estatal d'uns mitjans humans adequats. Considerant l'edat mitjana elevada de la plantilla de l'AEAT (entorn dels 49 anys), segons el Sindicat "les baixes anuals entorn dels 550 empleats i el reduït nombre de nous ingressos 70 places per OPE, ens fa concloure que en menys de deu anys la plantilla de l'AEAT quedarà reduïda a la mita, és a dir de mal a peor".

Les dades que llancen l'evolució dels treballadors (funcionaris i personal laboral fix) en l'Agència Tributària des de setembre de 2011 fins a juny de 2013, mostren que "en menys de dos anys en l'Agència Tributària ha disminuït en 1.012 el nombre de funcionaris i en 145 el personal laboral; en total el nombre de treballadors ha disminuït en més d'un 4%".

A més les xifres del frau fiscal i economia submergida situen a Espanya entre els líders a nivell mundial en aquest apartat. Per aquest motiu per al Sindicat "és increïble que des de fa dècades no solament no s'incrementa el nombre de treballadors en l'Agència Tributària sinó que està disminuint gradualment en els últims anys, quan és evident que són necessaris més recursos humans i materials per afrontar amb eficàcia una labor tan complexa com la de prevenir i atallar el frau fiscal i l'economia submergida i, al mateix temps, atendre la creixent demanda de la ciutadania de millors i més eficaços serveis i prestacions. És necessari establir mesures legals capaces d'aconseguir reduir l'elevat volum de frau fiscal que actualment existeix en la nostra economia, l'imparable creixement de la qual ha estat possible, al nostre judici, per la falta d'atenció que se li ha dedicat a aquesta realitat i per una falta de voluntat real d'atallar aquest fenomen. És inacceptable la situació de frau fiscal existent a Espanya. Fins a on volen arribar? Realment es vol lluitar contra el frau fiscal a Espanya?".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH