Gobierno vol excloure ara de la Seguretat Social als becaris curriculars

 

|

Pràctiques

Els ministeris d'Educació, Cultura i Esport i Ocupació i Seguretat Social volen excloure de la cotització de la Seguretat Social als universitaris que realitzen pràctiques 'curriculars' en empreses, és a dir, les obligatòries que es convaliden per crèdits acadèmics, segons el Projecte de Reial decret pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris.

El document, que actualment es troba en fase de consulta, divideix aquestes pràctiques en 'curriculars' --les activitats acadèmiques integrants o vinculades en el pla d'estudis que es tracti i que són reconegudes en un màxim de 60 crèdits-- i les 'extracurriculars' --les que es realitzen de caràcter voluntari durant el període de formació, i que no formen part del pla d'estudis--. Aquestes últimes són les que van a seguir sent objecte de cotització.

Segons han explicat fonts del departament d'Educació, la decisió d'eximir a les empreses el pagament de la Seguretat Social dels alumnes que han de realitzar pràctiques obligatòries respon als advertiments de les universitats, que consideren que la cotització d'aquests becaris està suposant un problema de gestió per a les empreses, i, per tant, una barrera per a la seva contractació.

En l'exposició de motius del projecte de reial decret, el Gobierno indica la necessitat de detallar determinats aspectes relacionats amb programes de formació que donen lloc a l'assimilació de treballadors per compte d'altri i la corresponent inclusió en el Règim de Seguretat Social que estableix un decret anterior, aprovat fa dos anys (RD1493/2011 del 24 d'octubre).

El document es troba en període de consulta pública i serà enviat al Consell d'Estat, prèvia deliberació del Consell de Ministres. La Conferència General de Política Universitària --integrada per les comunitats autònomes i el Ministeri d'Educació--, el Consell d'Universitats --rectors i ministeri-- i el Consell d'Estudiants Universitari de l'Estat ja han estat informats favorablement.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH