Una empresa de l'entramat Nóos va cobrar 116.000 euros d'Aigües de València entre 2008 i 2009

|

Urdangarin i Cristina

L'empresa Intuit Strategy Innovation LAB, una de les mercantils utilitzades de forma presumptament fraudulenta dins de l'entramat Nóos, va percebre entre 2008 i 2009 un total de 116.000 euros de l'entitat Aigües de València (Agval), segons la documentació presentada per la mercantil davant l'Agència Tributària i que ha estat lliurada al jutge instructor del cas Nóos per part de l'exsocio d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres.

D'acord a les dades aportades per l'imputat, l'objectiu d'aquesta col·laboració passava per desenvolupar una estratègia de responsabilitat social corporativa (RSC) per a l'empresa valenciana, uns serveis que van discórrer "per la llera de les més absolutes de les legalitats" i la realització de les quals justifiquen la contraprestació econòmica, segons apunta l'advocat de Torres.

Segons aquestes informacions, Intuit va emetre dues factures a Agval per 50.000 euros més 8.000 d'IVA cadascuna, emeses el 7 de maig de 2008 la primera i el 17 de juny la segona, tot això per serveis com l'anàlisi de l'estratègia competitiva d'Agval i dels competidors, la definició del primer assoliment a aconseguir a través de la RSC i la proposta d'iniciatives i patrocinis concrets.

Precisament, Agval està sent investigada en el marc del cas Nóos arran d'una operació per la qual el Duc de Palma, Iñaki Urdangarin, va cobrar 140.000 euros a través d'un testaferro per serveis de recerca d'inversors que finalment no van fructificar. El seu responsable, Eugenio Calabuig, es troba imputat en el marc d'aquest procediment judicial.

La documentació lliurada per Torres recorda que el primer contacte amb Agval es va produir en un sopar amb el seu president i diversos assessors al novembre de 2007, en un restaurant de Barcelona, on es va explicar verbalment en què podria consistir l'assessorament d'Intuit en relació a la RSC, després de la qual cosa va rebre el vistiplau per a la presentació formal de la iniciativa.

Al costat d'Intuit, les entitats utilitzades de forma presumptament fraudulenta per Urdangarin i Torres eren Nóos Consultoria Estratègica, Aizoon S.L., Virtual Strategies S.L., Shiriaimasu i De Goes Center For Stakeholder Management.

Segons els investigadors, l'operativa de l'entramat consistia que l'Institut Nóos fixava uns preus totalment desproporcionats pels serveis que prestava per a les Administracions públiques i, després de rebre els fons públics, se simulava per part d'aquesta associació la contractació de serveis ficticis" a les mercantils de l'entramat societari.

També apunten al fet que els serveis eren "presumiblement facturats per import superior al servei realment prestat, emetent les corresponents factures contra Nóos, acabant d'aquesta forma els fons públics en mans de mercantils controlades per Torres i Urdangarín".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH