"La Caixa " i el Ministeri d'Indústria guardonen a Som Biotech , From the Bench, Symborg i Enigmedia

|

Título de la imagen

Som Biotech , From the Bench , Symborg iEnigmedia han estat les empreses guanyadores dels Premis Emprenedor XXI 2013, la iniciativa per a projectes d'innovació que organitza "la Caixa " conjuntament amb el Ministeri d'Indústria , Energia iTurisme , a través la  Empresa Nacional d'Innovació  , que aquest any compleix la seva setena edició . Els Premis Emprenedor XXI estan reconeguts com una de les iniciatives de suport a emprenedors més consolidades d'Espanya amb un major nombre de premis .

Enigmedia ha resultat guanyadora de la categoria"emprens", que reconeix a les millors empreses de creació recent. Enigmedia, ubicadaa Sant Sebastià, desenvolupa solucions de xifrat per a serveis detelecomunicacions mitjançant l'ús d'una tecnologia més eficient que l'actual. Coma guanyadora del premi, Enigmedia ha obtingut un premi de 20.000 euros, que essumen als 5.000 euros que ja va aconseguir al classificar-se per a la final alguanyar l'edició autonòmica del certamen. A més, "la Caixa" i ENISA premienl'empresa amb la participació en el curs específic per a emprenedors globalsIgnite Fast Track de la Universitat de Cambridge i l'accés a un programad'acompanyament i networking internacional creat per "la Caixa" que inclouentre les seves activitats ponts tecnològics per a conèixer de primera mà elsprincipals pols d'innovació mundial: Silicon Valley i Tel Aviv.

Per la seva part, SomBiotech, From the Bench i Symborg han obtingut els premis de lacategoria "creixes", dirigida a projectes empresarials ja consolidats. Aquestesempreses responen al perfil d'una empresa amb resultats rellevants, unatrajectòria en el mercat d'entre 2 i 7 anys, un ambiciós pla de creixement i unequip amb alta capacitat de gestió.

Som Biotech, ubicada a Barcelona, ha aconseguit el guardóper a empreses de ciències de la vida. Aquesta companyia descobreix novesaplicacions mèdiques de fàrmacs ja coneguts, les patenta a nivell mundial i lesdesenvolupa. L'empresa valenciana From the Bench, que ha obtingut el premi pera tecnologies digitals, es dedica a la creació i distribució de videojocs iaplicacions per a plataformes mòbils. Finalment, Symborg, situada a Múrcia, haestat premiada en innovació industrial i sostenibilitat per l'elaboració debiofertilitzants exclusius per al desenvolupament de cultius agrícoles en producció intensiva.

Aquestes empreses rebran un premi de 50.000 euros per a cadascuna.A més, guanyadores i finalistes de la categoria "creixes", que sumen un totalde 23 empreses, han obtingut una beca per al Executive Growth Program, unprograma dissenyat i impartit adhoc per ESADE i IESE.

Natural World i Splash Mobile, accèssits a l'impacte social i a lainnovació tecnològica

L'edició 2013 dels Premis EmprenedorXXI ha concedit dosaccèssits, atorgats per entitats col·laboradores per a aquells candidats quedestaquin per la seva aportació social i per l'alt component d'innovació delseu treball.

La Fundació "la Caixa" ha atorgat l'accèssit a l'impactesocial a Natural World, que reconeix el treball en la generació d'un impactepositiu en l'entorn. El premi està dotat amb 25.000 euros i s'ha triat entreels 23 classificats en la categoria "creixes". Natural World és una empresaubicada a Arnedo (La Rioja), que es dedica a la fabricació de calçat ecològicutilitzant només cotó orgànic i cautxú natural i aplicant un sistema respectuósamb el medi ambient.

Per altra banda s'ha entregat un accèssit a la innovaciótecnològica a Splash Mobile, una empresa dedicada al desenvolupamentd'aplicacions per a mòbils , amb seu a Badajoz, que ha creat la platafoma "112Accessible", que té com a objectiu que persones amb discapacitat puguincontactar amb el servei d'emergència 112. Splash Mobile serà el representantespanyol a iSUN, iniciativa de caràcter internacional que cada any reconeix ales 10 empreses europees amb major innovació tecnològica. Entre altres beneficis,l'emprenedor podrà viatjar durant una setmana a Tel Aviv per a participar envisites a grans empreses, seminaris, actes de networking, reunions personalsamb altres empreses i inversors, etc.

Els Premis EmprenedorXXI, referència per a emprenedors de tota Espanya

Els Premis EmprenedorXXI han arribat aquest any a la sevasetena edició, convertits en una de les convocatòries de referència per aemprenedors a Espanya. Van ser creats amb l'objectiu d'identificar, reconèixeri acompanyar a les empreses innovadores de recent creació amb major potencialde creixement. Aquest 2013, la convocatòria ha rebut un total de 665 candidaturesd'emprenedors de tota Espanya. El jurat del certamen ha valorat l'alt nivelld'innovació dels seus projectes empresarials i el gran potencial de creixementde les seves companyies.

En aquesta setena edició, s'han rebut un total de 665candidatures al premi: 451 en la categoria "emprens" i 214 en "creixes". Alllarg dels seus set edicions, més de 3.100 empreses espanyoles han participaten els Premis EmprenedorXXI i més de 180 han resultat guardonades en lesdiverses categories. En la seva edició de 2013, els emprenedors participantshan aspirat a un total de 41 premis, que valoren a les millors empreses segons elseu sector d'activitat, la seva trajectòria al mercat i les fites aconseguides.

Per a impulsar la participació de candidats de totaEspanya, els Premis EmprenedorXXI compta amb la col·laboració de més de 90entitats en tot el país, la qual cosa els converteix en una de lesconvocatòries empresarials amb major capil·laritat. A més, la iniciativa comptaamb un consell assessor format per directius empresarials de prestigi,emprenedors d'èxit i especialistes en innovació.

"la Caixa": suport a les empreses altament innovadores

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per"la Caixa", en el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través d'ENISA;des de l'any 2007. Forma part de les iniciatives de suport a les empresesinnovadores amb alt potencial de creixement que duu a terme l'entitat financerai que canalitza, fonamentalment, a través de la seva gestora de capital derisc, Caixa Capital Risc.

A més de programes de suport i reconeixement alsemprenedors, Caixa Capital Risc gestiona inversions directes en empreses innovadorsa través de quatre fons: Caixa Capital BioMed (per a empreses especialitzadesen ciències de la vida), Caixa Cabdal TIC (centrat en el sector tecnològic),Caixa Innvierte Indústria (per a empreses relacionades amb el sector industriali la sostenibilitat) i Caixa Capital Micro (que inverteix en empreses en lesseves primeres fases de desenvolupament). En total, Caixa Capital Risc gestionaun volum de 73 milions d'euros.

Sobre ENISA (Empresa Nacional d'Innovació, S.A.)

L'Empresa Nacional d'Innovació,S.A. (ENISA), és una empresa de capital públic adscrita al Ministerid'Indústria, Energia i Turisme, a través de la Direcció general d'Indústria ide la PIME. ENISA va ser constituïda en 1982 i des de llavors desenvolupa la sevaactivitat en el camp de les inversions financeres, fonamentalment en projectesen les etapes de naixement i creixement de les empreses.

L'activitat d'ENISA, dins de lapolítica de suport i foment a les pimes, ofereix a les mateixes com a fórmulade finançament el préstec participatiu, un instrument financer innovador, queproporciona recursos a llarg termini sense interferir en la gestió del'empresa, sent els avantatges principals, enfront dels tradicionals, la noexigència de garanties reals per a la seva concessió i els seus favorablestipus d'interès.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH