L'increment del lloguer dispara l'ús del fitxer d'inquilins morosos

|

Pisos

En un nou escenari de més habitatges destinats al lloguer i al mateix temps més inseguretat i incertesa, ho reflecteix de forma molt directa el Fitxer d'Inquilins Morosos (FIM), únic fitxer a Espanya que recull les incidències sobre morositat en els arrendaments urbans, i que ha experimentant un augment d'un 150%.

La persona física o jurídica pot realitzar la consulta en la web de FIM i disposarà de la informació de manera instantània, permetent conèixer de primera mà si el candidat té alguna incidència d'impagaments de rendes d'altres arrendaments o ha tingut sentències judicials fermes publicades en els B.O.I. Realitzada la consulta es reben dos tipus de documents: el resultat de la consulta i el Document de Seguretat que s'inclourà com a annex en cas que es formalitzi el contracte d'arrendament entre ambdues parts, i que permet la inscripció en el Fitxer d'Inquilins Morosos (FIM) des del primer dia d'impagament de rendes.

FIM és l'únic Fitxer d'Inquilins Morosos que s'elabora a Espanya. Aquest fitxer conté informació sobre arrendaments impagats, tant de persones físiques com a jurídiques, aportada pels mateixos arrendadors i professionals en la gestió d'arrendaments. El Fitxer d'Inquilins Morosos conté tota la informació procedent de sentències judicials per desnonament, convertint-se avui dia en la base de dades més àmplia i completa sobre morositat en arrendaments al territori nacional.


FIM s'ha convertit en una eina indispensable de consulta de més de deu mil professionals de tota Espanya. La participació en aquest registre es basa en el principi de reciprocitat, que consisteix a beneficiar-se de les dades alienes aportant els propis.

Fa uns mesos, el FIM va presentar les últimes dades sobre la morositat en els lloguers a Espanya, indicant que la morositat en arrendaments urbans va augmentar un 13,28%. Andalusia amb un 19,17% va ser la Comunitat Autònoma amb un major increment de la morositat, i la que menys Cantàbria amb un 0,96%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH