Espanya atreu a una mitjana d'entre 20.000 i 50.000 turistes de salut

|

Metge

El turisme de salut a Espanya és una tendència que creix amb una mitjana d'entre 20.000 i 50.000 pacients, motiu pel qual la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha anunciat la creació d'una plataforma nacional per fomentar aquesta pràctica.

Espanya encara és considerat un país emergent dins del turisme de salut, un sector on els països més consolidats superen la mitjana de 100.000 turistes. No obstant això, el potencial d'aquest turisme al nostre país es va materialitzar l'any passat amb l'arribada de 21.868 turistes internacionals que van gastar 12,1 milions d'euros, segons dades de Turespaña. El turista que viatja per qüestions mèdiques gasta entre sis i deu vegades més que un turista normal al nostre país, segons Borrego.

La rendibilitat d'aquest producte ha propiciat que el Govern pretengui impulsar aquesta pràctica amb la creació d'una plataforma nacional sota la Marca Espanya, com va anunciar Borrego durant la presentació de l'informi 'Turisme de salut a Espanya'. Una aposta que pretén augmentar l'activitat turística, generar ocupacions, millorar la posició interna al costat de la Marca Espanya i afavorir la col·laboració públic-privada.

Borrego considera que "per al turisme és un nínxol de futur" i cal donar una "imatge de país competidora". A més, ajuda a "desestacionalizar l'oferta".

Un dels punts forts d'Espanya és que compta amb una normativa de lliure circulació europea, que facilita l'entrada de turistes de salut que puguin argumentar la seva residència en qualsevol dels països de la UE. Per a ciutadans extracomunitaris és necessari un visat de turista sempre que les estades no siguin superiors a 90 dies.

TURISTES QUE VÉNEN A ESPANYA

A Europa nou milions de ciutadans es desplacen per motius mèdics a l'any (un 1% de la població), una tendència que augmentarà un 90% en 2020 i de la qual es beneficiarà Espanya, ja que Alemanya, Holanda, Anglaterra i Suècia són els països emissors més consolidats del mercat espanyol.

Es tracta de turistes de classe mitjana alta que escullen Espanya per a tractaments de cirurgia estètica i plàstica, i aprecien la qualitat dels tractaments i perquè el preu d'aquests és inferior al dels seus països d'origen, igual que ocorre amb el preu dels viatges.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH