Un de cada quatre homes disposat a usar bótox

|

BOTOX

El 25 per cent dels homes a Espanya admet que no li importaria posar-se toxina botulínica, segons els resultats presentats en la XXIII Reunió del Grup de Dermatologia Cosmètica i Terapèutica de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereología (AEDV). De fet, aquest tractament s'ha convertit en una opció estètica per als homes.

El doctor Miguel Sánchez Veiés, de l'Institut de Dermatologia Integral (IDEI), explica a Europa Press, que "versi ben ja no és només patrimoni de les dones. Hi ha un gran nombre d'executius que estan molt interessats a aconseguir aquest aspecte fresc i natural, ja que les relacions personals i laborals ens exigeixen una bona imatge a tots, per això es recorre a usar tractaments que ajudin a veure's i sentir-se millor", explica.

Aquest expert destaca que "l'home actual viu més anys, desitja romandre actiu per més temps i mantenir aquesta aparença fresca que és sinònim de vitalitat. Per sobre de qualsevol paradigma obsolet de masculinitat ara es busca preservar la jovialidad del rostre i són cada vegada més les consultes d'homes sobre tractaments que millorin la seva expressió facial".

I en aquesta exigència, el tractament amb toxina botulínica tipus A (comunament cridada bótox) per la seva comoditat i resultats, s'ha convertit en una opció adequada per als homes, de manera que "s'està convertint en un tractament tan demandat com una simple neteja de cutis. La por a les agulles i el recel a injectar-se una toxina ja és cosa del passat --assegura--, i ara simplement és una solució de bellesa més per lluitar contra l'envelliment cutani".

El procediment d'aplicació de la toxina botulínica tipus A és molt simple. Es realitza en consulta, en uns deu minuts amb unes molèsties mínimes i pràcticament no existeix període de recuperació després de l'aplicació, per la qual cosa pot continuar-se amb les activitats diàries de forma immediata.

S'injecta mitjançant micro-injeccions directament en el múscul responsable de la formació de l'arruga i provoca la seva relaxació temporal, aportant al rostre una aparença més suau, rejovenida i saludable. No obstant això, aquest expert recorda que, com en la majoria dels tractaments estètics d'aquesta naturalesa, l'elecció del metge és "clau" per aconseguir l'aspecte desitjat sense haver d'assumir riscos innecessaris.

En el cas dels homes, els músculs de la mímica són generalment més marcats que en les dones, apunta el doctor Sánchez Veiés, la qual cosa fa que les arrugues siguin molt més accentuades, sobretot en les marques de gest. Per això la consulta més demandada és per eliminar les arrugues de l'entrecejo, les potes de gall i les arrugues del front.

"Els homes de 20 a 45 anys són el grup que presta especial cura al seu aspecte. Són els que més s'animen als tractaments no invasius o mínimament invasius, però a poc a poc seran els majors de 45 anys els propers a incorporar-se a aquesta nova tendència", explica.

Per aquest dermatólogo especialitzat en estètica, la injecció amb toxina botulínica és el tractament estavella per donar un aspecte rejovenit al rostre no només per la seva eficàcia sinó per la seva seguretat: "són ja més de 27 milions de pacients a tot el món els que han utilitzat aquest tractament, per la qual cosa la seva seguretat està àmpliament demostrada".

Els seus resultats i la comoditat d'aplicació han col·locat al tractament amb toxina botulínica tipus A i al farciment d'àcid hialurónico com la primera elecció del sexe masculí pel que fa a tractaments no quirúrgics.

Així mateix, el doctor Sánchez Veiés vol bandejar alguns mites respecte a aquesta tècnica, com el fet que es perdi l'expressió del rostre, deixant la cara encartonada. "Si la toxina botulínica s'aplica correctament atorga l'aparença d'un rostre més relaxat i jove sense perdre l'expressió del mateix, i això s'aconsegueix mitjançant un diagnòstic precís dels músculs involucrats en la formació de les arrugues específiques a tractar".

També desmenteix que els músculs quedin rígids permanentment ja que, després de 3 o 4 mesos l'efecte de la toxina comença a desaparèixer i els músculs de la mímica reprenen la seva activitat i les arrugues d'expressió comencen a notar-se novament. No obstant això, precisa que després d'un parell de tractaments podrà notar que els resultats són més duradors, de fins a nou mesos.

I finalment adverteix que no existeixen cremes amb efecte "similars" a bótox. "Les cremes actuen sobre la pell superficialment millorant la seva aparença, hidratació i tractant les arrugues més fines i lleugeres, però cap crema és capaç d'actuar en el múscul que forma les arrugues

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH