Avui entra en vigor el reial decret que regula la targeta sanitària "única i interoperable" a Espanya

|

Metges

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, informava durant la seva compareixença en la Comissió de Sanitat i Assumptes Socials de la Cambra baixa, celebrada amb l'objectiu de fer balanç del primer any de la seva reforma sanitària, la creació d'una única targeta sanitària, mesura acordada amb les comunitats en el Consell Interterritorial de febrer de 2012 però encara no s'havia engegat.

D'aquesta manera, el 20 de setembre, el Govern aprovava en el Consell de Ministres el Reial decret que "afavorirà la interconnexió de les dades sanitàries dels pacients" i permetrà "la identificació dels pacients dins de tot el territori espanyol", tal com assenyalava Mato dies abans al Congrés. Aquests dispositius incorporaran la informació bàsica, i les aplicacions que les tractin hauran de permetre que la lectura i comprovació de les dades sigui tècnicament possible en tot el país.

El procés de substitució de les actuals targetes es durà a terme de forma progressiva, amb motiu de la seva renovació per qualsevol causa o de noves emissions, havent d'estar finalitzat abans de cinc anys explicats a partir de l'entrada en vigor, i, afegeix el BOE, "sempre que les disponibilitats pressupostàries de les diferents administracions públiques competents ho permetin". D'aquesta manera, tal com ja es va donar a conèixer, els usuaris del SNS disposaran d'una targeta sanitària individual amb una sèrie de dades bàsiques i un codi d'identificació personal que permetrà que sigui interoperable en totes les comunitats autònomes. A més podran incorporar el nombre de DNI del seu titular o, en el cas d'estrangers, el seu nombre d'identitat d'estrangers, el nombre de la Seguretat Social, la data de caducitat o el número de telèfon d'atenció d'urgències sanitàries. Igualment es podrà incloure una fotografia del titular de la targeta sanitària.

Una altra novetat és que, a instàncies de part o d'ofici en aquelles administracions sanitàries que així ho prevegin en la seva normativa, en l'angle inferior dret de la targeta sanitària es gravaran, en braille, els caràcters 'TSI' (Targeta Sanitària Individual).

En el cas dels col·lectius assegurats a través de règims especials, cada titular i beneficiari li serà expedida una targeta sanitària, "amb les adequacions derivades de les característiques d'aquests règims d'assegurament", i com la resta les hi dotarà d'un suport informàtic, amb les característiques bàsiques que es defineixen en aquest reial decret inclosa l'assignació d'un codi d'identificació personal del Sistema Nacional de Salut.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH