Caminar una hora al dia, vinculat a un menor risc de càncer de mama

|

Dones

Un nou estudi de la Societat Americana del Càncer se sumeixi a la creixent evidència que l'activitat física redueix el risc de càncer de mama en dones posmenopáusicas. Els seus autors diuen que la pràctica d'exercici moderat, com caminar una hora al dia, es va associar amb un 14 per cent menys de risc i l'activitat física alta, amb un 25 per cent menys de possibilitats de desenvolupar càncer de mama en comparació una baixa activitat o inactivitat.

Els investigadors d'aquest treball, publicat en l'edició digital de 'Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention' i dirigit per Alpa Patel, van comparar la pràctica d'exercici i l'estat de càncer de mama en 73.615 dones posmenopáusicas que van participar en un estudi prospectiu d'incidència de càncer establert per la Societat Americana del Càncer en 1992. Durant l'anàlisi de 17 anys, 4.760 dones van ser diagnosticades amb càncer de mama.

Aproximadament, una de cada deu (el 9,2 per cent) dones no van notificar activitat física recreativa al començament de l'estudi i entre les quals eren actives, la dedicació mitjana va ser equivalent a 3,5 hores a la setmana de caminar a ritme moderat. Principalment, realitzaven activitats d'intensitat moderada, com caminar, muntar amb bicicleta, exercicis aeròbics i ball en lloc d'activitats físiques intenses, com córrer, natació i tennis.

Entre totes les dones, el 47 per cent va informar de caminar com la seva única activitat recreativa. Les dones físicament actives tendeixen a estar més primes, amb més possibilitats de mantenir o perdre pes durant l'edat adulta, més propenses a beure alcohol però menys propenses a fumar, a més d'utilitzar la teràpia hormonal després de la menopausa amb més probabilitat i d'haver-se fet una mamografia en l'últim any.

Entre les quals van assenyalar a caminar com la seva única activitat, aquelles que ho havien set hores a la setmana tenien un risc un 14 per cent menor de càncer de mama en comparació de les quals donaven passejos tres o menys hores a la setmana. D'acord amb la majoria d'estudis previs, les dones més actives tenien un 25 per cent menys de risc de càncer de mama que les menys actives, una associació que es no es diferencia per l'estat de receptors hormonals, índex de massa corporal, augment de pes o l'ús d'hormones després de la menopausa.

"Els nostres resultats recolzen clarament una associació entre l'activitat física i el càncer de mama després de la menopausa, sent una activitat més vigorosa la que té un efecte més fort --va subratllar Patel--. La gent es troba amb informació contradictòria sobre la quantitat d'activitat que necessiten per mantenir-se saludables. Sense un altre tipus d'activitats físiques, caminar almenys una hora al dia es va associar amb un risc lleugerament menor de càncer de mama. Les activitats més extenuantes van reduir encara més el risc".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH