El govern trenca el Pacte de Toledo

Eva Parera

El govern del PP ha decidit tirar pel dret en el tema de les pensions. Amb el projecte de llei que ha presentat queda clara la seva voluntat de dinamitar el Pacte de Toledo en la forma i en el fons.

El govern del PP ha decidit tirar pel dret en el tema de les pensions. Amb el projecte de llei que ha presentat queda clara la seva voluntat de dinamitar el Pacte de Toledo en la forma i en el fons.

Cal recordar a l'executiu de Mariano Rajoy que la principal virtut del Pacte de Toledo residia en que garantia que les reformes haurien de comptar amb l'acord d'una amplia majoria social i política i amb un gran consens social. Aquest esperit és el que s'ha carregat el govern del PP amb la seva reforma unilateral de les pensions.

L'executiu de Mariano Rajoy ha decidit optar per uns pressupostos que assumeixen una reforma de les pensions que no ha estat validada ni en el Pacte de Toledo ni al Congrés. Ha decidit trencar un pacte que tenia per objectiu protegir les pensions de les majories absolutes que hi pugui haver al Congrés. El PP, com en tantes altres qüestions, ha ignorat la possibilitat de diàleg i ha decidit imposar la seva voluntat, que implica que els pensionistes del nostre país perdin poder adquisitiu.

L'únic que busca el PP no és protegir els pensionistes, sinó el manteniment pressupostari del sistema. Per aconseguir-ho, no calia fer aquesta reforma insolidària. No hi ha cap país del món que tingui una fórmula per a les pensions com la que ha posat el PP sobre la taula. Caldria dir al govern espanyol que experimenti en altres coses, però que amb les pensions no s'hi juga. Podrien haver estudiat les fórmules emprades en altres països i veurien que han optat per sistemes més simples, menys complexos, més transparents i sobretot menys perversos.

Davant d'aquesta situació caldria que el PP reflexionés i retirés el seu projecte de llei per començar de nou amb una reforma que garanteixi els principis del Pacte de Toledo. És prou conegut que les pensions actuals no són precisament per llençar coets. Per això, provocar la seva pèrdua de poder adquisitiu només mostra la insensibilitat del govern del PP amb els més desvalguts. Sincerament, no hi ha dret.

Eva Parera, membre de la permanent d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Senat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH