Els empleats públics andalusos han de cobrar la part proporcional d'una paga extra de 2012

|

funcionaris

El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 d'Almeria ha reconegut el dret als empleats públics d'Andalusia de percebre la part proporcional de la paga extra corresponent al període 1 de juny de 2012 al 14 de juliol del mateix any, que va ser suprimida per l'Administració al·legant el contingut de l'article 2.1 del Reial decret Llei 20/2012, de 19 de juny, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i del foment de la competitivitat.

Es tracta de la primera sentència benvolguda en aquest sentit a Andalusia i la primera per a personal estatutària en tota Espanya, segons la informació facilitada a Europa Press per Ustea. El Juzgador titular del Jutjat Contenciós Administratiu d'Almeria aclareix en la seva sentència que l'article 2.1 del citat Reial decret Llei 20/2012 quan expressa en relació a la paga extra dels funcionaris que "veuran reduïdes les seves retribucions en les quanties que correspongui percebre en el mes de desembre", priva al funcionari de l'emoluent esmentat, sent aquest un dels efectes que produeix l'entrada en vigor de la norma, que va tenir lloc el 15 de juliol de 2012, però "gens fa pensar, ni sembla defensable, que això abast a un període immediatament anterior a la data d'aquesta entrada en vigor, dies en els quals ja s'estava reportant una quantitat que, no obstant això, està establert que es percebi al desembre".

S'estimen així els arguments de la defensa que sol·licitava l'abonament de la part proporcional de la paga extra generada abans de l'entrada en vigor del Reial decret Llei 20/2012. Finalment, a virtut de la precitada sentència, ferma, s'ha reconegut el dret al cobrament de 44 dies reportats i no percebuts en la paga extra de desembre de 2012, als quals podran tenir dret "tots els empleats públics que ho sol·licitin dins del termini de prescripció de l'acció".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH