El Govern estudia avui l'avantprojecte que permet inscriure naixements i defuncions des de l'hospital

|

Rajoy presidint el Consell de Ministres

El Govern té previst estudiar durant el Consell de Ministres d'aquest divendres un informe sobre l'avantprojecte de llei de mesures de reforma per permetre la inscripció mitjançant mètodes electrònics de naixements i defuncions des dels centres hospitalaris, així com el que possibilita les subhastes judicials electròniques.

El Consell de Ministres d'aquest divendres estarà presidit el president de l'Executiu, Mariano Rajoy, i comptarà amb l'assistència de tots els membres del seu Gabinet.

La reforma de les Administracions Públiques contempla entre les mesures a adoptar la tramitació electrònica de naixements i defuncions des dels centres sanitaris. En el cas dels naixements, segons es recull en l'informe de la Comissió per a la Reforma de les Administracions (CORA), la mesura consisteix en la unificació dels tràmits davant l'Oficina del Registre Civil en el centre sanitari on hagin tingut lloc, de manera que aquest faci de finestreta única, incloent totes les mesures per assegurar el vincle matern-filial, mitjançant la realització de proves biomètriques, mèdiques i analítiques precises per assegurar la veracitat d'aquesta relació.

Les dades serien tramitades des del mateix centre sanitari amb la signatura electrònica reconeguda dels facultatius mèdics. Per a les defuncions, el projecte permetrà la comunicació per mitjans electrònics al Registre Civil de la defunció, amb les cauteles necessàries per si aquest s'hagués produït en circumstàncies que fessin necessària la intervenció judicial.

Així mateix, el Govern té també previst abordar matí en el Consell de Ministres les mesures necessàries per impulsar les subhastes judicials electròniques.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH