Fiscalia impugna el recurs de Ruth Ortiz perquè la petició de lliurament de restes òssies "no té cap empara legal"

|

Mare Ruth José

La Fiscalia Provincial de Còrdova ha impugnat el recurs interposat per Ruth Ortiz, la mare dels petits Ruth i José i exdona de José Bretón, condemnat a 40 anys de presó per suposadament assassinar als seus fills a l'octubre de 2011 a Còrdova, en considerar que les peticions efectuades, entre elles el lliurament de les restes òssies per poder enterrar-los, "no tenen cap empara legal i no poden ser ateses seguint la llera procedimental d'un recurs d'apel·lació contra la sentència condemnatòria de l'assassí dels nens".

Segons resa en l'escrit, des de la Fiscalia entenen que "no procedeix" al·legar raons d'humanitat en un recurs d'apel·lació contra una fallada judicial, ja que es tracta d'un tema que "ha de resoldre's exclusivament amb la llei a la mà".

D'igual manera, assegura el Ministeri Fiscal que "no s'ha produït cap vulneració de normes, ni molt menys la indefensió a ningú, pel fet que el magistrat, amb molt bon criteri al nostre entendre, hagi volgut reflectir en la fallada que una vegada que sigui ferma la sentència, es procedirà a la inscripció de la defunció dels nens i al lliurament de les seves restes a la mare".

En aquest sentit, remarca que "si fos possible solucionar les qüestions plantejades al marge de la llei, les opinions del Ministeri Públic serien radicalment diferents, perquè som conscients del dolor que se li està ocasionant a la mare amb la demora en el lliurament, i de tot el sofriment que porta acumulat des d'aquell fatídic 8 d'octubre".

Per això ha advocat per "deixar al marge la sensibilitat que pugna per aflorar en conèixer aquesta tragèdia tan d'a prop i les opinions personals sobre aquest tema".

Quant a la petició de la inscripció dels menors en el Registre Civil com morts, la Fiscalia entén que, si bé la Llei del Registre Civil possibilita la inscripció al marge d'una sentència ferma, això "no significa que pugui inscriure's la defunció, ja que aquesta inscripció implicaria prèviament la no existència de discrepància sobre la identitat de les restes òssies oposades", no obstant això reconeix que el principal argument de la defensa és "justament el contrari, és a dir, que les restes òssies no corresponen als nens, i això està sent encara objecte de debat, al no existir resolució ferma sobre aquest tema".

D'altra banda, respecte a la petició subsidiària de traslladar els òssos a Huelva, celebrar una missa en la seva memòria, i que estiguin sota custòdia policial a la província de Huelva, el Ministeri Fiscal entén que les restes "han de romandre custodiats pel Tribunal d'enjudiciament, perquè encara poden ser necessaris, ja que cap la possibilitat, molt remota, és cert, però possibilitat al cap, que hagi de repetir-se el judici sobre la base de la petició de nul·litat argumentada per la defensa".

Si això fos així, els vestigis oposats dels nens haurien d'estar de nou a la disposició de les parts en l'acte del judici oral i aquestes podrien sol·licitar la seva exhibició o qualsevol altra diligència pertinent.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH