Fiscalia investiga discriminació a 3 menors transexuales en els seus col·legis

 

|

Classe primària

La fiscal andalusa de Violència contra la Dona i contra la Discriminació Sexual, Flor de Torres, ha obert unes diligències d'investigació per determinar si existeix discriminació per identitat sexual en el tracte donat a tres menors en centres educatius de Màlaga.

De Torres ha explicat en declaracions a Europa Press que s'està intervenint entre les parts per donar una solució a la situació que viuen els tres menors, indicant que per la seva banda es pretén que s'aúnen els diferents interessos i "existeixi un enteniment" entre les parts.

Els progenitors demanen que els nens, transexuales de sis, vuit i nou anys, siguin anomenats en classe amb el nom del gènere amb el qual s'identifiquen, que puguin vestir robes o uniforme masculí o femení --segons la seva identitat sexual-- i triar què condícia utilitzen.

Des de l'Associació de Transexuales d'Andalusia Sylvia Rivera, com a part interessada, s'han felicitat de la ràpida actuació de la fiscal, després que aquest col·lectiu li traslladés les incidències dels tres col·legis de la província de Màlaga, segons han assenyalat a través d'un comunicat.

Així mateix, també han celebrat "les pautes que des de les Conselleria de l'Educació han estat fixades després de la petició d'informació formulada per la Fiscalia", apuntant que la Inspecció andalusa va enviar aquest passat dimecres un escrit "en el qual fixa les pautes que els inspectors han de recomanar als centres". Han explicat que "la primera és adequar la documentació interna del col·legi --les llistes de classe, el butlletí de notes, el carnet d'estudiants-- considerant el gènere amb el qual se sent identificat l'alumne". A més, suggereix que el professorat es dirigeixi a ells amb el nom que acordin les famílies i els menors.

Així mateix, s'indica que quan es facin activitats en grup "es tingui en consideració el gènere amb el qual l'alumne s'identifica; i que es reconegui o s'accepti la possibilitat de vestir roba o uniforme femení o masculí, en funció de la identitat sexual".

PROTOCOL

Des de LLIGA Sylvia Rivera, i en concordança amb aquestes pautes, han indicat que esperen que "com més aviat millor, la Conselleria d'Educació contesti a la petició de reunir-se per consensuar el protocol d'actuació en centres educatius proposat ja per l'entitat a aquesta Conselleria perquè en el futur s'evitin interpretacions subjectives i contràries al principi d'igualtat i lliure desenvolupament de la personalitat".

Segons la presidenta de LLIGA Sylvia Rivera, Mar Cambrollé, el col·lectiu "ha emparat les peticions dels pares i advoca per que els centres garanteixin el lliure desenvolupament de la personalitat dels nens". "En cas contrari, estaran discriminant-los per la seva identitat de gènere i vulnerant els seus drets", ha assegurat, reiterant que l'associació ha enviat a la Junta una proposta per consensuar el tractament que han de rebre en el col·legi els nens transexuales.

Per la seva banda, des de la Federació Andalusa Arc de Sant Martí han demanat a la Delegació d'Educació de Màlaga "celeritat" en la resolució dels casos i han mostrat confiança en què la mediació de la fiscal "aconseguirà que els centres entrin en raó". El president del col·lectiu i professor d'institut, Gonzalo Serrano, ha indicat que en aquest cas "en la seva partida de naixement apareix un gènere i un nom que juga en contra seva, i que amb tota seguretat canviaran quan siguin majors d'edat".

Des d'aquest col·lectiu han explicat és als quatre o cinc anys "quan totes les persones comencem a adonar-nos de la nostra identitat de gènere", apuntant que en la majoria de casos "els nois es reafirmen ajuntant-se amb altres nois i fent coses 'típiques de nois'; el mateix sol ocórrer amb les noies". "És precisament a aquesta edat quan una persona transexual va a començar a donar senyals externs de la seva identitat", han assenyalat.

Per a Serrano, "és fonamental que no confonguem la transsexualitat amb l'orientació sexual, doncs no es tracta que el nen o la nena afirmi o mostri els seus gustos sexuals, ja que això arribarà amb l'adolescència. Aquí estem parlant d'identitat, del que cadascú sent que és i, per això, és fonamental que els col·legis respectin la identitat dels nens transexuales, ja que no és un capritx".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH