Els terratrèmols de Florentino

Manuel Fernando González Iglesias

Caminen els ciutadans de la costa de València i Tarragona, i fins i tot els del Garraf bastant espantats per l'epidèmia de terratrèmols que vénen sofrint en les últimes setmanes com a conseqüència de les activitats desenvolupades entorn del Projecto Castor en el qual figura com a accionista destacat l'empresa de Florentino Pérez, actual President del real Madrid, un senyor molt simpàtic, al que la llotja del Bernabeu li ha donat rendiments empresarials de gran importància.

Caminen els ciutadans de la costa de València i Tarragona, i fins i tot els del Garraf bastant espantats per l'epidèmia de terratrèmols que vénen sofrint en les últimes setmanes com a conseqüència de les activitats desenvolupades entorn del Projecto Castor en el qual figura com a accionista destacat l'empresa de Florentino Pérez, actual President del Real Madrid, un senyor molt simpàtic, al que la llotja del Bernabeu li ha donat rendiments empresarials de gran importància.

Però, aquesta vegada, la seva capacitat per seduir en poder establert , sigui del signe polític que sigui- per exemple a Viladecans, que és el poble en el qual visc i que té alcalde socialista, el Sr. Perez és també el rei del mambo- se li ha escapat del control més elemental. La naturalesa, que no sap d'influències, s'ha rebel·lat contra la "mala tecnologia" i camina cap a una catàstrofe natural a la qual els responsables del desaguisathauran de fer front.

De moment, a la Vice-que mana del Govern popular Soraya Saénz de Santamaría, avui presidenta del govern en funcions pel viatge asiàtic del seu cap, li ha entrat la preocupació i ja ha participat en una reunió d'urgència amb els experts, la qual cosa, en llenguatge pla, vol dir, que, a algú, a aquestes hores, ja li dolen les orelles pel que ha hagut d'escoltar. Sembla que els estudis previs sol·licitats pels alcaldes i les autoritats autonòmiques, o no es van fer, o van ser escassos i dolents.

Perquè, si Florentino és el que fa la major part de l'obra! Van haver de pensar els que li van atorgar la llicència. Total, que un darrere l'altre, els terratrèmols ens van indicant el grau d'incompetència professional dels qui els han provocat i de pas, que si és cert que s'han paralitzat ja totes les activitats, com diuen els responsables del projecte, hem de pensar que el que està passant, ja que no és causat per la mà de l'home, es deu al fet que en el golf de València s'està movent el subsòl geològic i que això no condueix més que a un cataclisme natural que, bé farien les autoritats a pressuposar-ho i prendre les mesures adequades, inclòs un pla de desallotjament ordenat "urgent", per si de cas.

Com, a més, a la zona, hi ha una central nuclear, a la qual sembla els tècnics de la mateixa testejan diàriament, també per si de cas, doncs, un es porta les mans al capdavant pensen en el mal que s'han fet les coses i el fàcil que és en política mirar per a un altre costat encara que sigui a costa de la seguretat de centenars de milers de ciutadans. Per alguna cosa així, amb la llei a la mà, mes d'un hi hauria de, ara mateix, donar explicacions en un Jutjat i el Govern convocar una roda de premsa urgent per rebaixar l'alarma social, no mentint, sinó dient la veritat sigui el que sigui.

En fi, que com no ens arribava la crisi laboral i financera, els nostres governants ens han regalat una altra desgràcia: la sísmica, que per no ser freqüent en el nostre àmbit geogràfic ens espanta molt i ens preocupa encara més. Per això, encara que no serveixi per a molts diem: Facin alguna cosa Senyors de la Moncloa! i sobretot, allunyin-se de la llotja del Bernabeu durant el que queda de temporada, no vagi a ser que a Don Florentino se li ocorri proposar-los un altre projecte similar al del Castor, aprofitant que Cristiano Ronaldo ha ficat un dels seus gols galàctics.

Manuel Fernando González

Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH