El Programa Inserta aconsegueix la inserció laboral de més de 6.000 persones amb discapacitat en 13 anys

|

Discapacitat

Un total de 60 empreses s'han adherit al Programa Insereix per a la inserció laboral de persones amb discapacitat, una iniciativa que desenvolupa Fundació ONCE a través de FSC Inserta, la seva entitat per a la formació i l'ocupació de les persones amb discapacitat, i que ha permès crear i consolidar més de 6.000 llocs de treball des que va començar el Programa fa 13 anys.

El vicepresident executiu de Fundació ONCE, Alberto Durán, ha subscrit l'acord amb el president d'ElPozo Alimentació, Tomás Fuertes, ha recordat que Fundació ONCE, a través de FSC Inserida, modula aquests convenis d'una manera "singular i adaptat a les condicions de cada empresa".

A més, ha indicat que Fundació ONCE tracta de treballar amb empreses "capdavanteres en el seu sector", perquè l'objectiu és que aquestes experiències d'inserció laboral "es visibilicen". A més, ha postil·lat que les empreses surten reforçades com a "companyies reeixides en el camp en el qual treballen".

El vicepresident executiu de Fundació ONCE ha recordat que el programa Inserta va començar l'any 2000 i, ara mateix, ja sumeixi més de 6.000 ocupacions de persones amb discapacitat gràcies a la col·laboració de 60 grans companyies. Els treballadors no són exclusivament persones amb discapacitat visual, sinó que poden tenir qualsevol tipus de discapacitat, ha puntualitzat.

No obstant això, ha explicat que el Programa Insereix és un projecte específic en el qual participen grans empreses, però la Fundació ONCE duu a terme més plans d'inserció i procura més de 5.000 ocupacions cada any a persones amb discapacitat en empreses locals de menor grandària. En total, ja ha ajudat a trobar treball a més de 80.000 persones amb discapacitat des de la seva creació, fa 25 anys.

En aquest sentit, FSC Inseta, en el marc del Programa 'Per Talent' (Programa Operatiu de Lluita contra la Discriminació 2007-2013, cofinançat pel Fons Social Europeu i per Fundació ONCE) té una borsa d'ocupació amb més de 180.000 persones amb discapacitat demandants, censades i entrevistades. L'arxiu inclou un perfil detallat de cada treballador, amb informació dels estudis i habilitats que posseeix.

L'entitat de Fundació ONCE, experta en intermediació laboral, ofereix als seus beneficiaris itineraris per a la millora de l'empleabilidad mitjançant la realització de cursos i tallers formatius i posteriorment presenta als candidats a les ofertes de perfils demandats per les empreses.

Disposar de treballadors amb discapacitat en la plantilla, afegeix Durán, aporta un "valor afegit" a les empreses, ja que gràcies a això compten amb empleats "amb un grau de motivació excel·lent", i poden conèixer a un sector de la població "amb el qual de vegades no es té contacte directe".

Així doncs, les empreses poden conèixer a les persones amb discapacitat "com a clients i com a destinataris finals de productes i serveis". Així mateix, ha remarcat, suposa un valor afegit des del punt de vista emocional, ja que es tracta de gent que "té menys oportunitats i es relativizan problemes que, realment, no ho són". Les persones amb discapacitat en l'àmbit laboral "és gent que va al gra i que tracta de resoldre el seu treball de la millor manera possible, treballant amb moltes ganes", ha subratllat.

Durán ha lloat a ElPozo Alimentació com una empresa "capdavantera" que ja compleix el requisit del contingent legal del dos per cent mínim de treballadors amb discapacitat, i ara busca "l'excel·lència". Al seu judici, és una empresa "amb voluntat de realitzar aquests programes de millora".

FSC Inserta, que treballa amb moltes altres empreses del sector industrial, pot aportar "bons perfils adequats" als llocs que s'ofereixin. A més, Durán creu que existeix una possibilitat d'establir una relació comercial amb ElPozo Alimentació a través d'empreses de l'ONCE i la seva Fundació (Corporació CEOSA i Grup Fundosa) que treballen en el sector de bugaderia, de la seguretat, la neteja o el tractament documental, entre altres coses.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH