El Constitucional sentència que el català no s'exigeixi en les oposicions de Balears

|

No title

El Tribunal Constitucional acaba de trepitjar un altre toll social amb polèmica afegida, ja que ha sentenciat que considera legal no exigir un nivell de coneixement del català, la llengua que es parla a les illes Balears al costat del castellà, per accedir a places de l'Administració autonòmica.

Amb aquesta decisió el ple del tribunal ha desestimat el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Grup Parlamentari Socialista del Senat contra la reforma de la llei reguladora de la funció pública de les illes Balears.

La norma autonòmica recorreguda que va ser aprovada al juliol del 2012 elimina l'exigència general d'un determinat nivell de coneixement de català com a requisit per accedir a l'Administració o per ocupar qualsevol lloc de treball i modifica les lleis que regulen l'ús de la llengua a les Illes. La sentència compta amb el vot particular discrepant de quatre magistrats.

Cal destacar que el recurs d'inconstitucionalitat es dirigia també contra el precepte de la Llei 9/2012, que establia que el coneixement del català no serà un requisit per a l'accés als cossos de policia local i policia auxiliar al territori de les illes.

La majoria del Ple entén que "no hi ha inconstitucionalitat" en, com a norma general, considerar el coneixement del català com a mèrit, i no com a requisit, per a l'accés a la funció pública. El Ple assenyala que la reforma legal s'ha produït en un context de" àmplia implantació del coneixement del català en la funció pública de l'àmbit territorial i en la societat, en integrar-se com a disciplina en el sistema educatiu".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH